Kaurainen siemennäkkäri

Kaurainen-siemennakkari
50 min, josta valmisteluaika 10 min
n. 15 palaa
3dlkiehuvaa vettä (300 g)
1psMyllyn Paras Kaurainen-siemennäkkäri leivontaseosta (250 g)
½dlrypsi- tai kookosöljyä (50 g)

Valmistusohje

  1. Kuumenna 3 dl vettä kiehuvaksi. Heti kun vesi on kiehuvaa, sekoita siihen nopeasti kaurainen-siemennäkkäriseos. Lisää joukkoon ½ dl öljyä. Painele taikina ohueksi tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle isolle uunipellille käsin tai käytä apuna kaulinta. Kätevää on pitää toista leivinpaperipalaa paineltavan taikinalevyn päällä, niin kädet tai kaulin eivät tartu levyyn.

  2. Paista näkkäriä 165–170-asteisen uunin keskitasolla 40–50 minuuttia. Paistoaika on uunikohtainen. Halutessasi voit ottaa näkkärin pois uunista 15 minuutin jälkeen ja leikata sen veitsellä paloihin (esim. 3 x 5). Laita näkkäri vielä takaisin uuniin loppuajaksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (6)

Mitä tein väärin,kun leivän päällyspuoli paistui rapsakaksi, mutta pohja jäi ihan kaurapuuroksi?Tein taikinasta 32 cm halkaisijaltaan olevan pyöreän lätyn.Olisiko pitänyt tehdä isompi ja ohuempi?Suolaa oli liikaa.
Uunien paisto-ominaisuudet vaihtelevat uunikohtaisesti. Todennäköisesti paistoaika olisi voinut olla pidempi. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hinta-laatu- ja tekemisen helppous-suhde todellakin kohdillaan !!
Meidän verenpainepotilaiden on hyvä huomioida, että 250 gramman pussillisessa leivontaseosta on 5 grammaa suolaa.
Todellakin; suolaa on paljon, pystyisikö valmistaja maun kärsimättä hieman vähentämään?! Koostumus muuten on hyvä, helppo tehdä ja maistuva, kiitos.
Viesti on välitetty tuotekehitykseemme. Terveisin, Kuluttajaneuvonta