Kaurainen siemennäkkäri

Kaurainen-siemennakkari
50 min, josta valmisteluaika 10 min
n. 15 palaa
3dlkiehuvaa vettä (300 g)
1psMyllyn Paras Kaurainen-siemennäkkäri leivontaseosta (250 g)
½dlrypsi- tai kookosöljyä (50 g)

Valmistusohje

Kuumenna 3 dl vettä kiehuvaksi. Heti kun vesi on kiehuvaa, sekoita siihen nopeasti kaurainen-siemennäkkäriseos. Lisää joukkoon ½ dl öljyä. Painele taikina ohueksi tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle isolle uunipellille käsin tai käytä apuna kaulinta. Kätevää on pitää toista leivinpaperipalaa paineltavan taikinalevyn päällä, niin kädet tai kaulin eivät tartu levyyn.

Paista näkkäriä 165–170-asteisen uunin keskitasolla 40–50 minuuttia. Paistoaika on uunikohtainen. Halutessasi voit ottaa näkkärin pois uunista 15 minuutin jälkeen ja leikata sen veitsellä paloihin (esim. 3 x 5). Laita näkkäri vielä takaisin uuniin loppuajaksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)