Sulata taikina ohjeen mukaan ja kauli isommaksi, uunipellille sopivaksi siten, että piiraaseen jää reunat. Voit myös kaulia taikinan vielä vähän isommaksi ja ottaa taikinapyörällä reunasta taikinanauhoja piirakan koristeeksi.
Pistele taikinapohja haarukalla ja esipaista uunissa n. 10 min. Levitä piiraan pohjalle valutetut katkaravut, purjosipulisuikaleet, pienet paprikakuutiot, hienonnettu valkosipuli ja silputtu tilli.
Sekoita valkosipulituorejuusto ranskankermaan ja lisää seokseen loput täytteen aineet ja kaada pohjan päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla vielä 25-30 min.
VINKKI: Kokeile katkarapujen tilalle graavilohta tai savulihaa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Vinkit
Samalla ohjeella voit tehdä myös kasvispiirakan, käyttäen parsaa, paprikaa, kesäkurpitsaa, parsakaalia, sipuleja.
Olen tehnyt tällä ohjeella kinkku-kanttarellipiirasta. Tilli, tuorejuusto ja katkikset pois, tilalle palvikinkku ja kanttarellit. Ja mausteina suola ja pippuri. Hyvää, helppoa ja nopeaa.
Erittäin hyvä, ruokaisa piirakka, josta olen tehnyt myös kasvisversioita. Eli pannut niitä kasviksia joita sattuu kotona olemaan, esim. paprika, kesäkurpitsa, parsakaali, sipuli.