Katkarapupiiras

Katkarapupiiras

Pellillinen piirakkaa riittää isolle juhlaporukalle ja tarpeen mukaan näitä voi tehdä vaikka 2 kpl kiertoilmauunissa. Kun käytät pakastekatkarapuja, muista valuttaa ne hyvin. Samalla ohjeella voit tehdä myös kasvispiirakan, käyttäen parsaa, paprikaa, kesäkurpitsaa, parsakaalia, sipuleja. Paistoaikaan vaikuttaa täytteiden määrä eli piirakan paksuus. Voit myös esipaistaa pohjaa ensin hetken ennen kuin laitat täytteet, näin saat lehtevämmän tuloksen.

uunipellillinen
1pktMyllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä (600 g)
Täyte:
500gkatkarapuja (valutettuna)
1purjosipuli (n. 200 g)
1keltainen tai oranssi paprika
1dltuoretta tillisilppua (tai 2 rkl kuivattua)
4-6valkosipulinkynttä
100gvalkosipulituorejuustoa
2dlranskankermaa (creme fraiche)
2dlkermaa
4munaa
1tlyrttisuolaa
2tlhienonnettua sitruunapippuria
2dl(paistoon sopivaa) juustoraastetta

Valmistusohje

Sulata taikina ohjeen mukaan ja kauli isommaksi, uunipellille sopivaksi siten, että piiraaseen jää reunat. Voit myös kaulia taikinan vielä vähän isommaksi ja ottaa taikinapyörällä reunasta taikinanauhoja piirakan koristeeksi. Pistele taikinapohja haarukalla ja esipaista uunissa n. 10 min. Levitä piiraan pohjalle valutetut katkaravut, purjosipulisuikaleet, pienet paprikakuutiot, hienonnettu valkosipuli ja silputtu tilli. Sekoita valkosipulituorejuusto ranskankermaan ja lisää seokseen loput täytteen aineet ja kaada pohjan päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla vielä 25-30 min.

VINKKI: Kokeile katkarapujen tilalle graavilohta tai savulihaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Tee tämä juhliin.
Tosi hyvää ja helppo tehdä ! laitoin katkarapuja 2x180 g ja oli ihan riittävä, paistoaika meidän uunissa oli väh. 40-45 min.
tosi hyvää piirakkaa ja helppo tehdä!!!kiitos reseptistä:)
Erittäin hyvä, ruokaisa piirakka, josta olen tehnyt myös kasvisversioita. Eli pannut niitä kasviksia joita sattuu kotona olemaan, esim. paprika, kesäkurpitsa, parsakaali, sipuli.