Pellillinen piirakkaa riittää isolle juhlaporukalle ja tarpeen mukaan näitä voi tehdä vaikka 2 kpl kiertoilmauunissa.

Kun käytät pakastekatkarapuja, muista valuttaa ne hyvin.

Paistoaikaan vaikuttaa täytteiden määrä eli piirakan paksuus.

Kun pohjaa esipaistetaan hetki ennen täytteiden lisäämistä, piirakasta tulee lehtevämpi.

Ainekset uunipellillinen annosta

Täyte:
500
g
katkarapuja (valutettuna)
1
purjosipuli (n. 200 g)
1
keltainen tai oranssi paprika
1
dl
tuoretta tillisilppua (tai 2 rkl kuivattua)
4-6
valkosipulinkynttä
100
g
valkosipulituorejuustoa
2
dl
ranskankermaa (creme fraiche)
2
dl
kermaa
4
munaa
1
tl
yrttisuolaa
2
tl
hienonnettua sitruunapippuria
2
dl
(paistoon sopivaa) juustoraastetta

Ohje

  1. Sulata taikina ohjeen mukaan ja kauli isommaksi, uunipellille sopivaksi siten, että piiraaseen jää reunat. Voit myös kaulia taikinan vielä vähän isommaksi ja ottaa taikinapyörällä reunasta taikinanauhoja piirakan koristeeksi. 

  2. Pistele taikinapohja haarukalla ja esipaista uunissa n. 10 min. Levitä piiraan pohjalle valutetut katkaravut, purjosipulisuikaleet, pienet paprikakuutiot, hienonnettu valkosipuli ja silputtu tilli.

  3. Sekoita valkosipulituorejuusto ranskankermaan ja lisää seokseen loput täytteen aineet ja kaada pohjan päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla vielä 25-30 min.

VINKKI: Kokeile katkarapujen tilalle graavilohta tai savulihaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Vinkit

Samalla ohjeella voit tehdä myös kasvispiirakan, käyttäen parsaa, paprikaa, kesäkurpitsaa, parsakaalia, sipuleja.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.