Katkarapukorit

Myllyn Paras
noin 15 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
munaa voiteluun
Täyte:
200gkatkaraputuorejuustoa
200gkatkarapuja
2rklsitruunamehua
½tlsitruunapippuria
nippu tuoretta tilliä

Valmistusohje

Ota pyöreällä (n. 5 cm halkaisija) muotoisella
piparimuotilla sulanneista taikinalevyistä pohjia. Tee ⅔ osaan pohjista
pullonkorkilla reikä keskelle ja paista reunus ja reikäpala erikseen. Kaaviloi
loppu taikina ja ota siitä lisää paloja. Voitele palat munalla. Paista
sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla 8-10 min kauniin ruskeiksi. Anna
jäähtyä ennen täyttämistä.  

VALMISTA TÄYTE: Valuta sulaneista
katkaravuista ylimääräinen neste pois, silppua tilli (jätä osa koristeeksi) ja
sekoita täytteen ainekset keskenään. Täytä korit vähän ennen tarjoilua. Halkaise
pohjat eli kokonaiset kohonneet pohjapalat vaakatasossa keskeltä (yhdestä
pyöreästä palasta tulee näin 2 pohjaa).

Annostele noin teelusikallinen täytettä pohjan päälle.
Laita sen jälkeen reunallinen pala päälle ja lisää täytettä koloon reunojen
keskelle. Laita lopuksi päälle pienin pala (reiän keskus) kanneksi. Koristele
tillin oksalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)