Katin Nakkikastike

Myllyn Paras
4:lle
300gnakkeja
2rklrypsiöljyä
1-2sipulia
2-2½rklMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
3-4dlkasvis- tai lihalientä (kuutiosta, fondista)
1-2tlsoijakastiketta
1rklketsuppia
½-1tlpaprikajauhetta
½etikkakurkku
vähän mustapippuria myllystä
pätkä kurkkua
(2-3rklruokakermaa tai vastaavaa)

Valmistusohje

Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä. Ripottele joukkoon vehnäjauhot, sekoita ja anna kypsyä hetken aikaa. Vatkaa joukkoon neste sekä lisää mausteet ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.

Pyöristä maku halutessasi ruokakermalla tai vastaavalla kasvirasvapohjaisella tuotteella. Paloittele nakit ja paahda ne pinnoitetussa pannussa. Kaada kastikkeen joukkoon ja anna hautua sen aikaa, kun kuutioit kurkut pieneksi. Tarkista kastikkeen maku ja ripottele lopuksi pinnalle kurkkukuutiot.

Tarjoa kastikkeen lisäksi keitettyjä riisiä tai perunoita ja mehutilkalla kostutettua porkkanaraastetta.

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Tämä on todella hyvä nakkikastikeresepti, kiitos ohjeesta!
Helppo ja todella maukas arkiruoka!
Todella hyvä ja yksinkertainen. Katille kiitos.
Kiitos, hyvää oli!