Ainekset 4:lle annosta

300
g
nakkeja
2
rkl
rypsiöljyä
1-2
sipulia
3-4
dl
kasvis- tai lihalientä (kuutiosta, fondista)
1-2
tl
soijakastiketta
1
rkl
ketsuppia
½-1
tl
paprikajauhetta
½
etikkakurkku
vähän mustapippuria myllystä
pätkä kurkkua
(2-3
rkl
ruokakermaa tai vastaavaa)

Ohje

  1. Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä. Ripottele joukkoon vehnäjauhot, sekoita ja anna kypsyä hetken aikaa. Vatkaa joukkoon neste sekä lisää mausteet ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.

  2. Pyöristä maku halutessasi ruokakermalla tai vastaavalla kasvirasvapohjaisella tuotteella. Paloittele nakit ja paahda ne pinnoitetussa pannussa. Kaada kastikkeen joukkoon ja anna hautua sen aikaa, kun kuutioit kurkut pieneksi. Tarkista kastikkeen maku ja ripottele lopuksi pinnalle kurkkukuutiot.

  3. Tarjoa kastikkeen lisäksi keitettyjä riisiä tai perunoita ja mehutilkalla kostutettua porkkanaraastetta.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.