Nakki-pekonitaskut

Nakki-pekonitaskut

Näin saat helpot ja takuuvarmat eväät kesä- tai vaikka vappupiknikille, toki sopivat hyvin myös illanistujaisiin tai vaikkapa halloween-juhliin. Herkku valmistuu helposti: taikinan sisään nakki, joka kietaistaan pekoniin, mukaan mieleisiä mausteita ja uuniin paistumaan.  Mikäli et halua käyttää pekonia, erilaiset juustot sopivat mainiosti.  Katso valmistusvideo ohjeen alta.

15-16 kpl
1pktMyllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Voitaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
15-16nakkia
150gpekonia
tomaattiketsuppia
1-2rklpizzamaustetta (tai oreganoa + basilikaa)
Päälle:
munaa
unikon- tai seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Ota taikinalevyt sulamaan. Leikkaa lehtitaikinalevyt keskeltä poikki neliöiksi. Käyttäessäsi torttu- tai voitaikinaa kaaviloi niitä ⅓ pidemmiksi ja leikkaa levyt aina kolmeksi neliöksi. Pistele neliöt. Laita kunkin neliön reunalle mausteita sekä nakki, joka on kierretty pekoniin. Nakin päihin voit leikata ristiviillot. Rullaa nakit taikinaneliöiden sisään, jätä sauma aina alaspäin keskelle nipistäen hyvin yhteen vedellä kostutetuin sormin.  Voitele munalla. Ripottele koristeeksi halutessasi siemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)