Kasvispastapaistos

Kasvispastapaistos
iso laakea uunivuoallinen, noin 6:lle
250gMyllyn Paras Täysjyvä Raketti Spagettia
tai Keltainen Sydän Makaronia
Kasvismosaiikki:
2rklvoita + rypsiöljyä
1iso sipuli
4-6valkosipulinkynttä
2porkkanaa tai punajuurta
1fenkoli
200gparsakaalia, herneitä tai papuja
(150gryöpättyjä sieniä)
400gtomaatteja pieneksi hakattuna murskana (tai 1 tlk säilyketomaatteja)
2dlkasvislientä (tai vettä + 1 rkl kasvisfondia)
1tlrouhittua mustapippuria
1tlpaprikajauhetta
½dltuoretta rosmariinia tai rakuunaa (tai 1 rkl kuivattua)
dlmaustettu ruokakerma Auraa tai Mustapekkaa (Valio)
Päälle:
1dlPolar- tai parmesaanijuustoraastetta

Valmistusohje

Keitä pasta ohjeen mukaan "al dente". Valuta lävikössä kylmällä vedellä. Valmista kasvismosaiikki. Kuutioi kaikki kasvikset pieniksi kuutioiksi. Paista niitä voi-öljyseoksessa kasarissa tai isolla pannulla n. 10 min ilman tomaatteja. Jos käytät tuoreita sieniä, ryöppää ne erikseen ennen kuin lisäät seokseen. Lisää kasariin tomaattikuutiot, kasvisliemi ja mausteet. Anna kiehahtaa. Lisää maustettu kerma. Kaada keitetty pasta voideltuun, isoon uunivuokaan ja päälle kasvismosaiikki. Sekoita ne hyvin keskenään. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä paistosta 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. 

VINKKI: Saat ruoasta täyteläisemmän, kun lisäät seoksen joukkoon 200 g sinihomejuustoa tai pippurijuustoa nokareina. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)