• Cannellonit ovat esikeitettyjä, suoria putkia, jotka on valmistettu durumvehnäjauhoista ja vedestä.
  • Täytteeksi voit valita porkkana tai punajuuritäytteen; porkkanan kanssa sopii valkohomejuusto ja punajuuren kanssa sinihomejuusto.
  • Cannelloneista saa näyttävää, juhlavaa ruokaa.
  • Tämä ruoka sopii myös kasvissyöjille (lakto-ovo).

Ainekset 6-8:lle annosta

Kasviskastiketäyte:
3
dl
porkkanaraastetta tai keitettyä punajuurta raasteena
10
cm
purjosipulia
3-4
valkosipulinkynttä
1
dl
valutettuja pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1
rkl
kasvisfondia
1
tl
viherpippuria
1
rkl
basilikaa tai kirveliä
100
g
ranskankermaa
100
g
sinihome- tai valkohomejuustoa
Päälle:
dl
ruoanvalmistuskermaa (1tlk)
1
tlk
tomaattimurskaa (400 g)
100
g
juustoraastetta (parmesaani tai emmental)

Ohje

  1. Valmista täyte sekoittamalla täytteen aineet keskenään. Työnnä täyte putkien sisään veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket ja lado yhdeksi kerrokseksi isolle, laakealle ja voidellulle uunivuoalle.
  2. Kaada putkien päälle kerma ja tomaattimurska sekä ripottele juustoraaste. Kypsennä cannelloneja 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin ruskeaa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.