Ainekset 4:lle annosta

1
purjosipuli
2-3
porkkanaa
1
iso paprika
1
kukkakaali
4
oikein kypsää tomaattia
1,5
l
vettä + 2 kasvisliemikuutiota tai 3 rkl kasvisfondia
hienonnettua persiljaa, oreganoa, basilikaa tai muita yrttejä tai kuivattua yrttiseosta
suolaa
mustapippuria
400
g
vähärasvaista jauhelihaa

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön puoleksi tunniksi, jos on aikaa. Huuhdo halkaistu purjo ja leikkaa se viipaleiksi. Ota vihreät viipaleet erikseen. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi, leikkaa paprika ja kukkakaali paloiksi, samoin tomaatit (poista kanta).

  2. Kuumenna kasvisliemi. Ota lusikalla nokareita jauhelihasta ja pudota ne kiehuvaan liemeen. Lisää kasvikset purjon vihreää osaa lukuun ottamatta. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä muutama minuutti ennen pastan lisäämistä. Tarkista pastan kypsymisaika pakkauksesta.

  3. Kun pasta on lähes kypsä, lisää purjon vihreä osa ja tarkista maku. Mausta tarpeen mukaan. Lisää tilkka vettä, jos keitto on liian sakeaa, kiehauta.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.