Erilaiset salaatit ovat mainioita retkiruokia. Helppo ja tuore salaatti syntyy paikan päällä kätevästi ravistamalla kevyesti kaikki salaattiaineet muovikassissa tai -pussissa sekaisin.

Samalla salaatin joukkoon voidaan sekoittaa myös kastike. Kassisalaatin ainekset pakataan jo kotona valmiiksi erillisiin pusseihin ja salaatin sekoitukseen varataan erillinen puhdas muovipussi.

Keittämällä etukäteen pastaa salaattiin, saat siitä ruokaisamman, esim. kesäinen kuitupitoinen Keltainen Kukka Makaroni sopii hyvin piknikille.

Varmista, että ainekset pysyvät viileinä tarjoiluun asti. Varaa siis mukaan esimerkiksi kylmälaukku ja kylmävaraajia.

Ainekset 6:lle piknikille annosta

3
ruukkua romainesalaattia
250
g
kirsikkatomaatteja
½
dl
varrellisia kapriksia
1
dl
parmesaanilastuja
2
prk
tonnikalaa vedessä
Kastike:
1
dl
kevytmajoneesia
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2
anjovisfileetä
muutama kierros mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Keitä Keltainen Kukka Makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta lävikössä. Laita makaronit pussiin.

  2. Aloita kastikkeen valmistus sekoittamalla majoneesin joukkoon hienonnetut valkosipulit. Hienonna anjovisfileet haarukalla ja lisää seoksen joukkoon. Mausta mustapippurilla. Laita kastike pieneen minigrip-pussiin ja nosta kylmään.

  3. Irrota salaatinlehdet, nosta ne muovipussiin ja suihkuta joukkoon vettä. Huuhtaise kirsikkatomaatit ja pussita ne omaan muovipussiinsa. Laita kaprikset ja parmesaanilastut omiin pusseihinsa.

  4. Kokoa salaatti piknikpaikalla kätevästi suureen, puhtaaseen muovipussiin. Laita kaikki aineet omista pusseistaan isoon pussiin, valuta tonnikalapurkeista vesi pois ja lisää kalapalat salaatin joukkoon.

  5. Sekoita kaikki aineet hyvin pussin sisällä ja tarjoile salaatti heti. Salaatin sekoitus ei ole kaikista kaunein, mutta taatusti tehokkain tapa retkiolosuhteissa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.