Kassisalaatti piknikille

Kassisalaatti piknikille
20 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Erilaiset salaatit ovat mainioita retkiruokia. Helppo ja tuore salaatti syntyy paikan päällä kätevästi ravistamalla kevyesti kaikki salaattiaineet muovikassissa eli siis -pussissa sekaisin.
  • Samalla salaatin joukkoon voidaan sekoittaa kastike. Kassisalaatin ainekset pakataan jo kotona valmiiksi erillisiin pusseihin ja salaatin sekoitukseen varataan erillinen puhdas muovipussi.
  • Keittämällä etukäteen pastaa salaattiin, saat siitä ruokaisamman, esim. kesäinen kuitupitoinen Keltainen Kukka Makaroni sopii hyvin piknikille.
  • Varmista, että ainekset pysyvät viileinä tarjoiluun asti. Varaa siis mukaan esimerkiksi kylmäkassi ja kylmävaraajia.
6:lle piknikille
3dlMyllyn Paras Keltainen Kukka Makaronia
3ruukkua romainesalaattia
250gkirsikkatomaatteja
½dlvarrellisia kapriksia
1dlparmesaanilastuja
2prktonnikalaa vedessä
Kastike:
1dlkevytmajoneesia
3valkosipulinkynttä hienonnettuna
2anjovisfileetä
muutama kierros mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Keitä Keltainen Kukka Makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta lävikössä. Laita makaronit pussiin. Valmista ensin kastike sekoittamalla majoneesin joukkoon hienonnetut valkosipulit.

  2. Hienonna anjovisfileet haarukalla ja lisää seoksen joukkoon. Mausta mustapippurilla. Laita kastike pieneen minigrip-pussiin ja nosta kylmään. Irrota salaatinlehdet, nosta ne muovipussiin ja suihkuta joukkoon vettä. Huuhtaise kirsikkatomaatit ja pussita ne omaan muovipussiinsa.

  3. Laita kaprikset ja parmesaanilastut omiin pusseihinsa. Kokoa salaatti piknikpaikalla kätevästi suureen, puhtaaseen muovipussiin. Laita kaikki aineet omista pusseistaan isoon pussiin, kaada tonnikalapurkeista vesi pois ja lisää kalapalat joukkoon.

  4. Sekoita kaikkia aineet hyvin pussin sisällä ja tarjoile salaatti heti. Salaatin sekoitus ei ole kaikista kaunein, mutta taatusti tehokkain tapa retkiolosuhteissa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)