Kassisalaatti piknikille

- Erilaiset salaatit ovat mainioita retkiruokia. Helppo ja tuore salaatti syntyy paikan päällä kätevästi ravistamalla kevyesti kaikki salaattiaineet muovikassissa eli siis -pussissa sekaisin.
- Samalla salaatin joukkoon voidaan sekoittaa kastike. Kassisalaatin ainekset pakataan jo kotona valmiiksi erillisiin pusseihin ja salaatin sekoitukseen varataan erillinen puhdas muovipussi.
- Keittämällä etukäteen pastaa salaattiin, saat siitä ruokaisamman, esim. kesäinen kuitupitoinen Keltainen Kukka Makaroni sopii hyvin piknikille.
- Varmista, että ainekset pysyvät viileinä tarjoiluun asti. Varaa siis mukaan esimerkiksi kylmäkassi ja kylmävaraajia.
3 | dl | Myllyn Paras Keltainen Kukka Makaronia |
3 | ruukkua romainesalaattia | |
250 | g | kirsikkatomaatteja |
½ | dl | varrellisia kapriksia |
1 | dl | parmesaanilastuja |
2 | prk | tonnikalaa vedessä |
Kastike: | ||
1 | dl | kevytmajoneesia |
3 | valkosipulinkynttä hienonnettuna | |
2 | anjovisfileetä | |
muutama kierros mustapippuria myllystä |
Valmistusohje
-
Keitä Keltainen Kukka Makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta lävikössä. Laita makaronit pussiin. Valmista ensin kastike sekoittamalla majoneesin joukkoon hienonnetut valkosipulit.
-
Hienonna anjovisfileet haarukalla ja lisää seoksen joukkoon. Mausta mustapippurilla. Laita kastike pieneen minigrip-pussiin ja nosta kylmään. Irrota salaatinlehdet, nosta ne muovipussiin ja suihkuta joukkoon vettä. Huuhtaise kirsikkatomaatit ja pussita ne omaan muovipussiinsa.
-
Laita kaprikset ja parmesaanilastut omiin pusseihinsa. Kokoa salaatti piknikpaikalla kätevästi suureen, puhtaaseen muovipussiin. Laita kaikki aineet omista pusseistaan isoon pussiin, kaada tonnikalapurkeista vesi pois ja lisää kalapalat joukkoon.
-
Sekoita kaikkia aineet hyvin pussin sisällä ja tarjoile salaatti heti. Salaatin sekoitus ei ole kaikista kaunein, mutta taatusti tehokkain tapa retkiolosuhteissa.
Kommentoi reseptiä