KaRut Avokadorieskat puurosta

KaRut Avokadorieskat puurosta

Rieskaan käytetään puuroa, jolloin rieskaan saadaan hyvä, pehmeä suutuntuma. Käytä rieskaan esim. tähteeksi jäänyttä aamupuuroa. Avokadososeen voi tehdä itse tai voi käyttää valmista guacamolea. Mikäli et pidä mausteisesta rieskasta, käytä guacamolen tilalla omenasosetta.  Katso videolta, kuinka Esko Eerikäinen ja Arja Savela leipovat näitä rieskoja.

uunipellillinen, noin 25 palaa
5dltähteeksi jäänyttä Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleista valmistettua puuroa
1dlguacamolea (tai avokadososetta, suolaa ja pippuria)
1rklsitruunamehua
1muna
2dlMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
tai Ohrajauhoja
100gappelsiinituorejuustoa
2rklavokado- tai rypsiöljyä
Pinnalle:
Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita

Valmistusohje

Sekoita jäähtyneen puuron joukkoon guacamolea tai avokadososetta, jonka maustat pippureilla ja suolalla mieleiseksi tai käytä omenasosetta, jos haluat miedompaa rieskaa. Lisää myös sitruunamehu, muna, jauhot, appelsiinituorejuusto sekä hieman öljyä. Levitä taikina uunipellille öljytyn leivinpaperin päälle. Paista 250-asteisen uunin toiseksi alimmalla tai keskitasolla n. 25 min niin, että rieska saa hyvän värin. Leikkaa palasiksi. Rieska maistuu lämpimänä sellaisenaan tai esim. guacamolen, appelsiinituorejuuston tai sitrusmarmeladin kera.

VINKKI: Kokeile myös muihin puuropohjiin, esim. Myllyn Paras Kaura- tai Neljän Viljan Hiutaleista valmistettuun puuroon.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)