Pikaiset kaurarieskat

Pikaiset kaurarieskat

Tällä reseptillä saat halutessasi lämmintä sekä hiivatonta että vehnätöntä leipää nopeasti. Rieska on kätevä ja taloudellinen vaihtoehto. Erilaisin hiutalein saat vaihtelua rieskoihin. Nauti kuumana!

noin 10 - 15 kpl
6dlMyllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
1tlsuolaa
1tlsoodaa
4dlpiimää, jogurttia tai appelsiinimehua
1dlomenaa tai porkkanaa raasteena tai 1 dl juustoraastetta
½dlvoi- tai margariinisulaa

Valmistusohje

Sekoita aineet keskenään. Lusikoi taikinasta nokareita leivinpaperille uunipellille ja tasoita ne lusikalla ohuiksi rieskoiksi. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin värisiksi. Nauti kuumana voin tai juuston kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (37)

Voisikohan maidon korvata kaura-tai mantelimaidolla?
Rieskoihin voi käyttää kaura-tai mantelimaitoa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kauan nämä säilyy, ilman pakastamista?
Säilyy kuten vastaleivottu leipä, muutamia päiviä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voiko käyttää hiivaa?
Näihin pikaisiin kaurarieskasiin ei voi käyttää hiivaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Laitoin taikinaan piimää sekä maustamatonta jugurttia sekaisin, sekä juusto-porkkana-inkivääriraastetta. Ihan jepa lopputulos, pulled porkin alla toimii mainiosti mutta voileipäkäytössä tulee väistämättä hieman kaurakeksivibat. :)
En voi kuin suositella! Helppo, herkullinen ja terveellinen resepti.
Näitä täytyy kokeilla. Varmaan hyviä.
Ihana terveellinen resepti! Laitoin itse leivinjauhetta ja lisäsin vähän siemeniä joukkoon :) Voin kanssa lämpösinä, namnam.

Pages