• Sienillä ja erilaisilla makaroneilla saat vaihtelua kasvisruokaan, täysjyvämakaroni tuo myös ruokaisuutta.
  • Paprikoiden täyttäminen on helppoa, mutta vaatii hieman vaivaa, joten se sopii hyvin myös viikonloppua ajatellen. 
  • Kasviksiksi sopivat paprikoiden ohella esim. kesäkurpitsat.
  • Paprikoiden koko vaikuttaa siihen, montako annoksesta syntyy.

Ainekset 4:lle (noin 8 kpl) annosta

n.8
kpl
matalan mallista paprikaa
Täyte:
2
sipulia varsineen (tai n. 150 g purjoa)
1
l
kantarelleja (tai suppilovahveroita)
1
rs
kantarellituorejuustoa
½
tl
mustapippuria
½
tl
mineraalisuolaa

Ohje

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Paista pannulla sipulit ja puhdistetut sienet. Mausta tuorejuustolla ja mausteilla, lisää joukkoon keitetyt makaronit.

  2. Käytä täytteen kuorina paprikoita, mieluiten leveähköjä ja matalan mallisia, jolloin ne pysyvät paremmin pystyssä. Täytteen annoksesta riittää noin kahdeksaan paprikaan koosta riippuen. Leikkaa paprikoista lakki irti ja poista siemenet.

  3. Täytä ja asettele paprikat reunalliseen uunin kestävään vuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 min.

VINKKI: Kantarellikauden jälkeen täytteeksi sopivat esim. mustat torvisienet ja suppilovahverot.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.