Kaneliässät

Kaneliässät
40 min, josta valmisteluaika 25 min

Kun kaipaat pientä makeaa, on aika leipoa kaneliässiä! Nämä maukkaat ja suloiset pikkuleivät ovat helppo valmistaa.

Kaneliässät ovat olennainen osa pikkuleipäperinnettä ja säilyttävät suosionsa vuosikymmenestä toiseen. Maukkaiden ja onnistuneiden kaneliässien salaisuus on aito voi. Sokeroidut pikkuleivät sopivat juhla- ja kahvipöytään.

Kahvipöydästä yli jääneet kaneliässät voi säilyttää tiiviisti suljetussa kannellisessa purkissa.

n. 60 kpl
200gvoita
2dlsokeria
2munaa
dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja (300 g)
tai Erikoisvehnäjauhoja (300 g)
2tlleivinjauhetta
Kaneli-sokeriseos pinnalle:
2tlkanelia
3rklsokeria

Valmistusohje

  1. Pehmitä voi huoneenlämmössä tai varovasti mikrossa. Lisää sokeri. Vatkaa sokeri-voiseos, kunnes se vaalenee. Vatkaa munat joukkoon yksitellen niin, että seos jää kuohkeaksi. Lisää jauho-leivinjauheseos, tarvittaessa siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.

  2. Laita pehmeä taikina piparipursottimeen ja pursota n. 1 cm (10 mm) terällä ässiä leivinpaperin päälle. Sekoita sokeri ja kaneli reunallisessa astiassa, esim. vuoassa. Ripottele pinnalle kaneli-sokeria.

  3. Mikäli pursotinta ei ole, leivo ässät käsin. Laita tässä tapauksessa taikina peitettynä jähmettymään jääkaappiin puoleksi tunniksi. Leivo taikinasta jauhoja apuna käyttäen 8 cm:n mittaisia pikkutankoja (Ø 1 cm). Sekoita sokeri ja kaneli reunallisessa astiassa ja pyöräytä tangot sokeri-kaneliseoksessa. Siirrä pellille leivinpaperille. Käännä S-kirjaimen muotoon.

  4. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 15 min tai kunnes ässät ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (21)

Muuten hyvä resepti, mutta itse punnitsen ainekset, sillä helposti tulee väärät mitat, kun käyttää desin mittaa. Digitaalisella vaa'alla on helppo saada just eikä melkein oikeat määrät. 200gr voita-150gr sokeria-350gr jauhoja ja 1 1/2 tlk leivinjauhetta. Onnistuu aina !
Hyviä tuli, vaikka ekakerran kokeilin.
on hyvii
Nämä ässät pitävät muotonsa, jos seuraa ohjetta. Eli ripottele sokeri S:n päälle pellillä.
Hyvä ohje, leivoin keksit pöydällä pyöritellen. Jauhoja tuli 4,5dl sunnuntaita.
Levisivät uunissa ihan muodottomiksi. Reseptin jauhomäärässä on kyllä viilaamista.
Mie laiton 5 dl vehnäjauhoja
Kotonanin näitä tehtiin niin, että aina paistettiin koekakkuja, joita me mukulat saimme maistella onnesta ymmyrkäisinä. Jos levisivät, äiti lisäsi jauhoja, ja taas paistettiin koekakkuja. Ei myöskään tarvittu pursotinta, vaan ässät tehtiin käsissä pyöreäksi leivotusta, pikkusormen vahvuisesta taikinapötköstä.
Millainen pursotin pitäisi olla?
Ihan tavallinen piparkakkupursotin soveltuu kaneliässien valmistukseen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Pages