Kaneliässät

Kaneliässät
n. 60 kpl
200gvoita
2dlsokeria
2munaa
dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja (300 g)
tai Erikoisvehnäjauhoja (300 g)
2tlleivinjauhetta
Kaneli-sokeriseos pinnalle:
2tlkanelia
3rklsokeria

Valmistusohje

Pehmitä voi huoneenlämmössä tai varovasti mikrossa. Lisää sokeri. Vatkaa, kunnes seos vaalenee. Vatkaa munat joukkoon yksitellen niin, että seos jää kuohkeaksi. Lisää jauho-leivinjauheseos, tarvittaessa siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi. Laita pehmeä taikina piparipursottimeen ja pursota n. 1 cm (10 mm) terällä ässiä leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle kaneli-sokeria. Mikäli pursotinta ei ole, leivo ässät käsin. Laita tässä tapauksessa taikina peitettynä jähmettymään jääkaappiin puoleksi tunniksi. Leivo taikinasta jauhoja apuna käyttäen 8 cm:n mittaisia pikkutankoja (Ø 1 cm). Sekoita sokeri ja kaneli reunallisessa astiassa, esim. vuoassa. Pyöräytä tangot siinä. Siirrä pellille leivinpaperille. Käännä S-kirjaimen muotoon. Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa n. 15 min tai kunnes ässät ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Kiitos ässistä tuli erinomaisia ja maistuvia.