Kaneliässät

Kaneliässät

Kun kaipaat pientä makeaa, on aika leipoa kaneliässiä! Nämä maukkaat ja suloiset pikkuleivät ovat helppo valmistaa.

Kaneliässät ovat olennainen osa pikkuleipäperinnettä ja säilyttävät suosionsa vuosikymmenestä toiseen. Maukkaiden ja onnistuneiden kaneliässien salaisuus on aito voi. Sokeroidut pikkuleivät sopivat juhla- ja kahvipöytään.

Kahvipöydästä yli jääneet kaneliässät voi säilyttää tiiviisti suljetussa kannellisessa purkissa.

n. 60 kpl
200gvoita
2dlsokeria
2munaa
dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja (300 g)
tai Erikoisvehnäjauhoja (300 g)
2tlleivinjauhetta
Kaneli-sokeriseos pinnalle:
2tlkanelia
3rklsokeria

Valmistusohje

Pehmitä voi huoneenlämmössä tai varovasti mikrossa. Lisää sokeri. Vatkaa sokeri-voiseos, kunnes se vaalenee. Vatkaa munat joukkoon yksitellen niin, että seos jää kuohkeaksi. Lisää jauho-leivinjauheseos, tarvittaessa siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.

Laita pehmeä taikina piparipursottimeen ja pursota n. 1 cm (10 mm) terällä ässiä leivinpaperin päälle. Sekoita sokeri ja kaneli reunallisessa astiassa, esim. vuoassa. Ripottele pinnalle kaneli-sokeria.

Mikäli pursotinta ei ole, leivo ässät käsin. Laita tässä tapauksessa taikina peitettynä jähmettymään jääkaappiin puoleksi tunniksi. Leivo taikinasta jauhoja apuna käyttäen 8 cm:n mittaisia pikkutankoja (Ø 1 cm). Sekoita sokeri ja kaneli reunallisessa astiassa ja pyöräytä tangot sokeri-kaneliseoksessa. Siirrä pellille leivinpaperille. Käännä S-kirjaimen muotoon.

Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 15 min tai kunnes ässät ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Kyllä tuli hyviä T-pipareita Toivon ristiäisiin. Laitettiin ne Rotinapullakranssin keskelle. Mureita ja maukkaita, maistui isoille ja pienille.
Hyviä tuli!
Kiitos ässistä tuli erinomaisia ja maistuvia.