Kaneliässät

Kun kaipaat pientä makeaa, on aika leipoa kaneliässiä! Nämä maukkaat ja suloiset pikkuleivät ovat helppo valmistaa.
Kaneliässät ovat olennainen osa pikkuleipäperinnettä ja säilyttävät suosionsa vuosikymmenestä toiseen. Maukkaiden ja onnistuneiden kaneliässien salaisuus on aito voi. Sokeroidut pikkuleivät sopivat juhla- ja kahvipöytään.
Kahvipöydästä yli jääneet kaneliässät voi säilyttää tiiviisti suljetussa kannellisessa purkissa.
Pehmitä voi huoneenlämmössä tai varovasti mikrossa. Lisää sokeri. Vatkaa sokeri-voiseos, kunnes se vaalenee. Vatkaa munat joukkoon yksitellen niin, että seos jää kuohkeaksi. Lisää jauho-leivinjauheseos, tarvittaessa siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.
Laita pehmeä taikina piparipursottimeen ja pursota n. 1 cm (10 mm) terällä ässiä leivinpaperin päälle. Sekoita sokeri ja kaneli reunallisessa astiassa, esim. vuoassa. Ripottele pinnalle kaneli-sokeria.
Mikäli pursotinta ei ole, leivo ässät käsin. Laita tässä tapauksessa taikina peitettynä jähmettymään jääkaappiin puoleksi tunniksi. Leivo taikinasta jauhoja apuna käyttäen 8 cm:n mittaisia pikkutankoja (Ø 1 cm). Sekoita sokeri ja kaneli reunallisessa astiassa ja pyöräytä tangot sokeri-kaneliseoksessa. Siirrä pellille leivinpaperille. Käännä S-kirjaimen muotoon.
Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 15 min tai kunnes ässät ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
In reply to Levisivät uunissa ihan by Anonymous (not verified)
In reply to Levisivät uunissa ihan by Anonymous (not verified)
In reply to Millainen pursotin pitäisi by Anonymous (not verified)
In reply to Minusta tässä on liian vähän by Anonymous (not verified)
In reply to Minusta tässä on liian vähän by Anonymous (not verified)
In reply to Ihanan mureita ässiä. Taikina by Anonymous (not verified)
In reply to Kyllä tuli hyviä T-pipareita by Anonymous (not verified)