Saved from Myllynparas.fi Site 19.8.2022
Paneroitu ja uppopaistettu vaalealihainen kala on yksi klassisimmista tacotäytteistä, mutta kynnys uppopaistamiseen kotioloissa on usein korkealla. Arkisilla kalapuikoilla pääset melkein yhtä hyvään lopputulokseen, kunhan lisukkeet ovat tarpeeksi laadukkaita.
Ainekset 2-4:lle annosta
16
kalapuikkoa
rapeaa salaattia, esim. jäävuori tai cosmopolitan
300
g
kirsikkatomaatteja pilkottuna
3
dl
pico de gallo -salsaa (ohje alla)
iso kourallinen raastettua cheddaria
½
tl
inkivääriä
1
tlk
kaupan tacokastiketta, tulisuus ja brändi oman maun mukaan
ranskankermaa
jalopeno-viipaleita
1
tlk
(n. 230 g) salsakastiketta
Pico de Gallo:
2,5
dl
pieneksi kuutioitua tomaattia
1
pieni sipuli pieneksi kuutioituna
1
dl
pilkottua tuoretta korianteria
1-2
jalopenoa pieneksi pilkottuna
2
rkl
limemehua
ripaus
suolaa
1
pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
Ohje
-
Kypsennä kalapuikot paketin ohjeen mukaan.
-
Lämmitä kauratortillat uunissa tai mikrossa.
-
Asettele pilkottu salaatti tortilla-lätyille. Laita päälle rapeaksi paistuneet kalapuikot. Ripottele päälle tomaattia, pico de gallo -salsaa, juustoa, taco-kastiketta, ranskankermaa ja jalopenoa oman maun mukaan.
-
Rullaa kiinni ja nauti.
Pico de Gallo
-
Yhdistä kaikki ainekset ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin maustumaan. Säilyy jääkaapissa pari vuorokautta.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua