Takuuvarma kääretorttu

Takuuvarma kääretorttu

Kääretorttu on monen aikuisen ja lapsen suosikkileivonnainen. Taivaallisen makuinen ja kuitenkin kohtuullisen kevyt herkku sopii niin lapsiperheiden välipalaksi kuin aikuisten kahvipöytään. Kokeile ja ihastu!

Kääretorttuun voi käyttää erilaisia jauhoja. Tässä ohjeessa makua tuovat tattarijauhot.

Jotta kääretortusta tulee varmasti kuohkea, taikinaan tulevat munat ja sokeri pitää vaahdottaa kunnolla. Katso alla olevalta videolta vinkit, joiden avulla munien ja sokerin vaahdottaminen onnistuu.

noin 15 viipaletta
4munaa
dlsokeria
dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
½tlleivinjauhetta
Täyte:
n.½dlhilloa (esim. puolukka) tai marjasurvosta
1dlrahkaa
1dlkuohukermaa
½dlsokeria
1tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Kääretorttupohja:

Tee ensin kääretorttupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sekoita jauhoseos varovasti munavaahtoon.

Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 8-10 min. Älä avaa uuninluukkua kesken paistamisen, sillä pohja saattaa lässähtää!

Kumoa kääretorttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle.

Täyte:

Valmista rahka-kerma-seos: Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen rahka, sokeri ja vaniljasokeri.

Levitä kääretorttupohjalle ensin hillo tai sose ja sitten rahka-kermaseos.

Kierrä kääretorttupohja rullalle ja jätä saumapuoli alaspäin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hyvä ohje.