Juureslaatikko

Juureslaatikko
1 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min
  • Valmista juureksista maistuva vegaaninen joululaatikko.
  • Käytä mieleisiä juureksia, tarvittaessa voit jättää pois esim. sellerin ja käyttää enemmän punajuurta.
  • Mikäli et tee ruokaa vegaaniseen ruokavalioon, voit käyttää ohjeeseen tavallista Emmental-juustoa tai vaikkapa sinihomejuustoa, jos haluat vielä enemmän makua juureslaatikkoon.
  • Torttutaikinasta tehty verkko antaa ulkonäköä juureslaatikolle joulupöytään. Halutessa sen voi jättää pois. 
  • Katso valmistusvideo, jossa esiintyvät Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Eva Kela.
2 x 1 litran uunivuoka tai yksi 2 litran uunivuoka
2punajuurta
2porkkanaa
1palsternakka
1selleri
2punasipulia
4-5valkosipulinkynttä
3rklrypsiöljyä
3rklsiirappia
1tlsuolaa
1tlrouhittua mustapippuria
2dlMyllyn Paras Tumma Mannasuurimoita
1-2dlsaksanpähkinöitä
3dlomenatuoremehua
3dlkasvislientä (3 dl vettä + 1 rkl kasvisfondia)
150gkasvirasvajuustoa
Voiteluun:
2rklrypsiöljyä
Pinnalle:
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)

Valmistusohje

Kuori juurekset ja sipulit, suikaloi ne ohuiksi suikaleiksi. Paahda suikaleita pannulla öljyssä miedolla lämmöllä 10 min, mausta siirapilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Ripottele loppuvaiheessa joukkoon mannasuurimot ja saksanpähkinät karkeasti rouhittuna, anna näiden paahtua vielä pari minuuttia. Lisää omenamehu ja kasvisliemi, anna kiehahtaa. Ota seos pois liedeltä. Raasta tai kuutioi joukkoon kasvirasvajuustoa.

Voitele 1-2 uunivuokaa öljyllä ja kaada seos vuokiin. Annoksesta tulee n. 2 litraa laatikkoa eli uunivuokien koko vaikuttaa siihen tarvitsetko 1 vai 2 vuokaa. Paista 180-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti.

Ota sulamaan 2-3 torttutaikinalevyä. Kaaviloi levyt n. 1 cm leveiksi pitkiksi suikaleiksi taikinapyörällä. Voitele suikaleet rypsiöljyllä. Tee suikaleista uunivuokasi tai uunivuokiesi kokoinen verkko leivinpaperin päälle. Katso malli kuvasta. Paista verkko erikseen 225-asteisen uunin keskitasolla kullankeltaiseksi, n. 10 min.

Aseta verkko kypsän paistoksen päälle.

VINKKI: Tee lopusta taikinasta naposteltavaa eli suolaisia tikkuja. Ripottele pinnalle esim. mustapippurirouhetta, suolaa ja korianteria. Kokeile myös perinteistä, suosittua porkkanalaatikkoamme!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)