Juhlava Keksikakku

Juhlava Keksikakku
noin 15:lle
Kaurakeksipohjat:
2pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (760 g)
Väliin:
2-3dllakkahilloa tai raikasta hedelmäsosetta
n.5dllakkoja, banaaneja tai persikkaa/aprikoosia
Täytteeksi ja päälle:
2tlkkuohukermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (4 dl)
(n.½dlsokeria)
(1-2tlvaniljasokeria)
2tlkmaitorahkaa (500 g)
Koristeeksi:
tähtihedelmää, persikkaa, lakkoja ym.
sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Kauli kahdesta pyöreästä taikinasta 3-4 ruokalautasen kokoista, pyöreää keksilevyä leivinpaperin päällä. Kypsennä kakkupohjia 200-asteisen uunin keskitasolla n. 7 min. Jäähdytä pohjat. Valmista täyte: vatkaa kerma tai vaniljakastike vaahdoksi, mausta sokereilla (mikäli vaniljakastike on makeaa, sokereita ei tarvitse lisätä), sekoita rahka joukkoon. Kokoa kakku tarjottimelle. Levitä keksipohjalle sosetta ja marjoja/hedelmäpaloja sekä rahkaseosta. Laita toinen levy päälle, tee muut kerrokset samoin. Laita päällimmäiseksi pelkkää rahkaseosta. Koristele hedelmin, marjoin ja tuorein yrtein. Kakun voi valmistaa jääkaappiin hieman aiemmin, jolloin sitä on helpompi leikata. Mikäli tarjoat kakun heti, kostuta levyjä hieman.

VINKKI: Mikäli haluat pienemmän kakun, puolita kaikkien aineiden määrä ja tee kakkuun vain kaksi kerrosta. Voit sekoittaa osaan sulaneita Kauramurotaikinalevyjä 2-3 tl vahvaa kaakaojauhetta, niin saat tummempia ja suklaisia keksipohjia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

se oli tosii hyvää!!!
mango-juustokakku. Tulee hyvää myös persikoilla ja mansikoilla.
Tosi hyvää tuli. Tosin laitoin sisälle kermavaahtoa ja mansikoita ja päälle saman. Ja oltuaan yhden yön jääkaapissa maku oli parantunut ja keksit eivät menneet kappaleiksi.