salaattisekoitusta (esim. punamangoldia, vuonankaalia, rucolaa)
basilikaa
Salaatinkastike:
1-2
sitruunan puristettu mehu
⅓
dl
oliiviöljy
2
rkl
juoksevaa hunajaa
2-3
rkl
pestokastiketta
Ohje
Puhdista ja kuori vihreät parsat tai puhdista sokeriherneen palot ja kypsennä kiehuvassa vedessä yhdessä pastojen kanssa 5 min. Valuta lävikössä huuhtoen ne yhdessä kylmällä vedellä.
Viipaloi puhdistetut retiisit ja sipulit varsineen. Puhdista mansikat. Paloittele kala tai valuta katkaravut.
Asettele salaatin ainekset kerroksittain isoon kulhoon tai voit myös sekoittaa kaikki salaatin ainekset nopeasti.
Valmista salaatinkastike sekoittamalla ainekset keskenään. Tarkista maku. Kaada kastike salaatin joukkoon maustamaan sitä. Koristele ennen tarjoilua tuoreella tillillä tai basilikalla.
VINKKI: Voit käyttää savulohen tilalla savukinkkua, savukalkkunaa tai savujuustoa.