Tee juhliin salaattia makaronista, jossa on itsessään makua (Pestopasta).

Älä keitä salaattiin tulevaa makaronia liikaa ja huuhdo pasta heti keittämisen jälkeen lävikössä kylmällä vedellä.  

Ainekset 10:lle, 2-3 dl annos annosta

200
g
vihreää parsaa
n.15
kpl
retiisejä (100 g)
100
g
kevätsipulia (n. 2 - 3 kpl varsineen)
300
g
mansikoita
200
g
mini mozzarella juustopalloja
400
g
savustettua lohta tai katkarapuja
100
g
salaattisekoitusta (esim. punamangoldia, vuonankaalia, rucolaa)
basilikaa
Salaatinkastike:
1-2
sitruunan puristettu mehu
dl
oliiviöljy
2
rkl
juoksevaa hunajaa
2-3
rkl
pestokastiketta

Ohje

  1. Puhdista ja kuori vihreät parsat tai puhdista sokeriherneen palot ja kypsennä kiehuvassa vedessä yhdessä pastojen kanssa 5 min. Valuta lävikössä huuhtoen ne yhdessä kylmällä vedellä. 

  2. Viipaloi puhdistetut retiisit ja sipulit varsineen. Puhdista mansikat. Paloittele kala tai valuta katkaravut.

  3. Asettele salaatin ainekset kerroksittain isoon kulhoon tai voit myös sekoittaa kaikki salaatin ainekset nopeasti. 

  4. Valmista salaatinkastike sekoittamalla ainekset keskenään. Tarkista maku. Kaada kastike salaatin joukkoon maustamaan sitä. Koristele ennen tarjoilua tuoreella tillillä tai basilikalla.

VINKKI: Voit käyttää savulohen tilalla savukinkkua, savukalkkunaa tai savujuustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.