Juhlahevosenkengät

Juhlahevosenkengät

Tässä idea juhlapipareista, jotka on helppo tehdä: taikinaa ei tarvitse kaulia. Leikkaa vain taikinalevystä terävällä veitsellä n. ½ cm:n levyisiä suikaleita ja taivuttele suikaleet uunipellille hevosenkengän muotoon. Paiston jälkeen koristele jäähtyneiden hevosenkenkäpipareiden päät esim. kastamalla ne suklaaseen tai sokerikuorrutukseen ja sen jälkeen mantelirouheeseen tai nonparelleihin.

noin 20-30 kpl
1pktMyllyn Paras Murotaikinaa (400 g)
Pinnalle ja koristeeksi:
munaa
raesokeria
Kenkien päihin:
1levy tummaa suklaata
ja 1½dlkookoshiutaleita
TAI
3rklsitruunamehua
3dltomusokeria
punaisia nonparelleja

Valmistusohje

Leikkaa hieman sulaneesta taikinalevystä terävällä veitsellä n. ½ cm:n levyisiä pitkiä suikaleita. Nosta suikaleet uunipellille ja taivuttele ne hevosenkengän muotoon. Voitele munalla ja ripottele kärkiin raesokeria, jos et tee kenkien päihin muuta koristelua. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 6-8 min. Voit tehdä kenkiin myös erillisen näyttävämmän koristelun kuin pelkän raesokerin!Sulata tätä varten suklaa (esim. mikroaaltouunissa) tai sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrutus. Kasta jäähtyneen hevosenkengän päät suklaaseen ja sen jälkeen kookoshiutaleisiin tai sokerimehukuorrutukseen ja nonparelleihin. Anna koristelun kuivua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Hevosenkengät säilyvät kuivassa ja viileähkössä huoneenlämmössä 1-2 viikkoa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kuinka pitkään valmiit keksit säilyvät?