Tässä idea juhlapipareista, jotka on helppo tehdä.

Paiston jälkeen koristele jäähtyneiden hevosenkenkäpipareiden päät esim. kastamalla ne suklaaseen tai sokerikuorrutukseen ja sen jälkeen mantelirouheeseen tai nonparelleihin.

Ainekset noin 20-30 kpl annosta

1
annos itse tehtyä murotaikinaa
Pinnalle ja koristeeksi:
munaa
raesokeria
Kenkien päihin:
1
levy tummaa suklaata
ja 1½
dl
kookoshiutaleita
TAI
3
rkl
sitruunamehua
3
dl
tomusokeria
punaisia nonparelleja

Ohje

  1. Valmista murotaikina ohjeen mukaan (ohje löytyy tästä linkistä). Leikkaa taikinasta terävällä veitsellä n. ½ cm:n levyisiä pitkiä suikaleita. Nosta suikaleet uunipellille ja taivuttele ne hevosenkengän muotoon. Voitele munalla ja ripottele kärkiin raesokeria, jos et tee kenkien päihin muuta koristelua. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 6-8 min.

  2. Voit tehdä kenkiin myös erillisen, näyttävämmän koristelun kuin pelkän raesokerin! Sulata tätä varten suklaa (esim. mikroaaltouunissa) tai sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrutus. Kasta jäähtyneen hevosenkengän päät suklaaseen ja sen jälkeen kookoshiutaleisiin tai sokerimehukuorrutukseen ja nonparelleihin. Anna koristelun kuivua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.