Helpot ystävänpäivän pikkuleivät

Ystävän minieivokset
30 min, josta valmisteluaika 20 min
noin 20 kpl
1pktMyllyn Paras Kauramurotaikinaa (380 g)
n.150glakka-, vadelma-, mansikka- tai kirsikkahilloa
Koristeeksi:
n.50gkuorrutus- tai tummaa taloussuklaata
(hopeisia) nonparelleja

Valmistusohje

Ystävänpäivän pikkuleivät on helppo valmistaa:

Kauli sulanut, mieluiten aavistuksen kohmeinen, kauramurotaikina ohueksi (3-4 mm) levyksi leivinpaperin päällä. Ota muotilla pyöreitä, halkaisijaltaan n. 4-5 cm:n kakkuja. Paketista tulee n. 40 pyörylää. Asettele ne hieman irti toisistaan.

Paista niitä 175-asteisen uunin keskitasolla vaaleiksi, n. 7-10 minuuttia. Varo palamista. Jäähdytä.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja laita se minigrip-pussiin tai käytä pussissa myytävää ja sulatettavaa kuorrutesuklaata. Tai käytä sokerivesikuorrutetta (sopii eritoten tummille suklaaleivoksille).

KORISTELU: Ota puolet pyöreistä kakuista, leikkaa suklaapussin kulma pienesti auki ja pursota leivokselle sydän tai nimikirjain tai -kirjaimet. Voit laittaa pursotettuun sydämeen/kirjaimeen hopeisen nonparellin koristeeksi kiinni tuomaan juhlavuutta. Paina hopeakuula kiinni heti pursotuksen jälkeen, ennen kuin kuorrute kuivuu.

Lado koristellut pikkuleivät leivinpaperille jähmettymään. Liitä koristeltu ja koristelematon kakku toisiinsa kiinni hillolla täytekeksiksi.

VINKKI: Katso myös muut ystävänpäiväreseptimme: Ystävänpäiväkakku, Ystävänpäiväleivos, Helpot ystävänpäiväleivokset, Suklaaleivos ystävälle ja Ystävän pastasalaatti! Lisää reseptejä löydät Reseptihaulla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Tosi tosi hyvää tekkiin parhaalle kaverille ystävänpäivälahjaksi.
Hieno resepti ja maukkaat keksit
Ihania! Muutkin vaan kokeilemaan! Se kannattaa..