Joulutortut kirsikkasydämin

Joulutortut kirsikkasydämin

Joulutortun täytteeksi voi laittaa muutakin kuin luumumarmeladia. Tee seos mantelirouheesta ja kookoshiutaleista sokerin ja munan kanssa, täytä sillä tortut. Tai tee seos keltaisella marmeladilla, ranskankermalla ja pähkinärouheella, mausta vaniljasokerilla. Laita koristeeksi jouluun sopiva punainen kirsikan puolikas.

8-10 kpl
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Voitaikinalevyjä (500 g)
Voiteluun:
munaa
Täytevaihtoehto 1:
50gmantelirouhetta
50gkookoshiutaleita
1muna
1dlsokeria
Täytevaihtoehto 2:
100granskankermaa (creme fraiche)
100gpähkinä- tai mantelirouhetta
200gpaistonkestävää aprikoosimarmeladia
2tlvaniljasokeria
Päälle:
1tlksäilykekirsikoita (pieni)

Valmistusohje

Leikkaa taikinalevyt terävällä veitsellä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa puoleen väliin eli n. 3 cm:n matkalle. Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä kaikki kulmat keskelle alas painaen huolella kostutetuin sormin suppuun.  Voitele taikinalevyistä muotoillut tähtitortut munalla. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Laita jokaisen tortun keskelle n. 1 rkl täytettä. Paina täytteen päälle puolikas kirsikka. Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä täytteeseen lisäksi n. 100 g sini- tai valkohomejuustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (9)

Sisältääkö torttutaikinalevy maitoa?
Myllyn Paras Torttutaikinalevyt saattavat sisältää pieniä määriä maitotuotteita, kananmunaa, seesaminsiemeniä ja soijaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Loistava resepti, nam!
hyvä.
loistavaa, että on uusia ajatuksia
Hyviä ja maistuivat myös lapsille, jotka eivät perinteisistä luumutoruista pidä.
Todella kaiiniisti onnistuivat kasvisrasva taikinasta.
Hyvin onnistui kiitos sinne......
Todella hyviä, vaihtelua niihin perinteisiin luumutorttuihin!