Joulutortut jouluaaton päiväkahville

Joulutortut jouluaaton päiväkahville

Joulun aattoon ihanat tuoksut saat nopeasti pakastetaikinalevyistä leivotuilla lehtevillä joulutortuilla.

Valitse voitaikina, joka  on voilla leivottua tai torttutaikina, joka on margariinilla leivottua ja laktoositonta. 

Perinteisesti torttuihin laitetaan täytteeksi luumumarmeladia. Myös muita paistonkestäviä hilloja kannattaa kokeilla.

8-10 kpl
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Voitaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
paistonkestävää luumuhilloa/marmeladia
Päälle:
tomusokeria

Valmistusohje

Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia.

Leikkaa levyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun kostutetuin sormin. Laita lusikallinen paistonkestävää hilloa/marmeladia tortun keskelle.

Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia.

Sihtaa päälle hieman tomusokeria. Tortut ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Ihana resepti! Näin joulua odotellessa näitä on ihana maistella. Suosittelen muillekin!