Jouluinen omenapiirakka
Katso suosituin omenapiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakoita.

- Vappu Pimiän jouluinen omenapiirakka on kausiherkku parhaimmillaan.
2 | munaa | |
1½ | dl | sokeria |
2 | tl | vaniljasokeria tai -uutetta |
1½ | tl | leivinjauhetta |
1 | tl | kanelia |
½ | tl | jauhettua kardemummaa |
¼ | tl | jauhettua neilikkaa |
(hyppysellinen jauhettua pomeranssinkuorta) | ||
3 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
100 | g | voita sulatettuna |
1 | dl | maitoa |
Vuokaan: | ||
nokare voita | ||
Pinnalle: | ||
5-6 | kotimaista tai 4-5 ulkomaista omenaa | |
kanelia | ||
sokeria | ||
Tarjoiluun: | ||
vaniljakastiketta tai -jäätelöä |
Valmistusohje
-
Vatkaa sokeri ja munat valkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään (jauhot, leivinjauhe, mausteet). Sekoita munavaahtoon sulatettu voi. Kääntele joukkoon jauho-mausteseos, älä vatkaa! Kaada lopuksi taikinaan maito ja sekoita.
-
Kuori ja poista kodat omenista ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Asettele omenasiivut tiukasti limittäin taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
-
Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Nauti vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.
Katso myös omenapiirakka kermaviilitäytteellä ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakan reseptejä.
Kommentoi reseptiä