Jouluinen omenapiirakka

Jouluinen omenapiirakka

Vappu Pimiän jouluinen omenapiirakka on kausiherkku parhaimmillaan.

2munaa
dlsokeria
2tlvaniljasokeria tai -uutetta
tlleivinjauhetta
1tlkanelia
½tljauhettua kardemummaa
¼tljauhettua neilikkaa
(hyppysellinen jauhettua pomeranssinkuorta)
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
100gvoita sulatettuna
1dlmaitoa
Vuokaan:
nokare voita
Pinnalle:
5-6kotimaista tai 4-5 ulkomaista omenaa
kanelia
sokeria
Tarjoiluun:
vaniljakastiketta tai -jäätelöä

Valmistusohje

Vatkaa sokeri ja munat valkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään (jauhot, leivinjauhe, mausteet). Sekoita munavaahtoon sulatettu voi. Kääntele joukkoon jauho-mausteseos, älä vatkaa! Kaada lopuksi taikinaan maito ja sekoita. Kuori ja poista kodat omenista ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Asettele omenasiivut tiukasti limittäin taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Nauti vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)