Jouluomenapiiras

Jouluomenapiiras
50 min, josta valmisteluaika 20 min

Näyttävä omenapiiras saa mehevyyttä ja täyteläisen maun kanelikreemistä ja maitotiivisteestä. Valmiin taikinan myötä täyte on todella nopea ja helppo valmistaa. Konjakki tuo piirakkaan hienostuneen aromin mutta resepti toimii myös ilman alkoholia. 

1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea
Täyte:
4hapanta omenaa siemenkohdat poistettuna ja viipaloituna
1tlkkondensoitua maitoa
1prkValion kanelikreemiä
4clkonjakkia
2kananmunaa
½tlvaniljasokeria

Valmistusohje

  1. Painele kohmeinen taikina piirakkavuokaan reunoille saakka. Laita omenat taikinan päälle rennon huolettomaan asetelmaan.

  2. Sekoita loput ainekset keskenään ja kaada seos omenoiden päälle. Paista 170-asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja taikinan reunat ovat ruskistuneet. Anna jäähtyä ja tarjoa heti.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)