Tässä Jogurtti-persikkatorttu, joka on tehty ilman uunia.

Pohja on tehty Neljän Viljan Hiutaleilla, johon lisätään voisulaa ja sokeria.

Pikahiutaleilla saat tiiviimmän pohjan, koska ne ohuina imevät hyvin rasvan itseensä, tavallisilla Neljän Viljan hiutaleilla pohjan rakenne jää hiukan karkeammaksi.

Pohja painellaan vuoan pohjalle ja se saa jähmettyä kovaksi jääkaapissa.

Piirakan voi tehdä myös mangolla, satsumilla, viinirypäleillä jne.

Ainekset piirakkavuoallinen annosta

75
g
voita
1
dl
sokeria
2
rkl
persikkamehua (tai likööriä)
Täyte:
½
dl
persikkatölkin lientä
5
liivatelehteä
400
g
Bulgarian jogurttia
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
dl
kuohukermaa
1
tlk
säilykepersikoita (iso)
Kiille pinnalle:
dl
persikkatölkin lientä
3
liivatelehteä

Ohje

  1. Sulata voi ja lisää pohjaan muut aineet. Levitä seos voidellun piirakkavuoan pohjalle. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa sillä aikaa, kun valmistat täytteen.
  2. Liota liivatteita kylmässä vedessä hetki. Sulata ne sen jälkeen kuumaan persikkatölkin liemeen. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen. Sekoita jogurtti, sokerit, kermavaahto ja vähän jäähtynyt liivateliemi keskenään varovasti. Kuutioi puolet persikoista ja levitä ne jähmettyneelle torttu­pohjalle. Kaada päälle jogurttiseos. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2-3 tuntia.
  3. Kuumenna ½ dl persikkatölkin lientä ja sulata siihen kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet. Lisää loppu 1 dl lientä. Koristele kakku kauniisti persikkaviipaleilla ja levitä kiille lopuksi päälle (voit käyttää myös hyytelösokerista valmistettua hyytelöä pintaan).
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.