Jogurtti-persikkatorttu ilman uunia

jogurtti-persikkatorttu ilman uunia

Tässä Jogurtti-persikkatorttu, joka on tehty ilman uunia. Pohja on tehty Neljän Viljan Hiutaleilla, johon lisätään voisulaa ja sokeria. Vekkuli Pikahiutaleilla saat tiiviimmän pohjan, koska ne ohuina imevät hyvin rasvan itseensä, tavallisilla Neljän Viljan hiutaleilla pohjan rakenne jää hiukan karkeammaksi. Pohja painellaan vuoan pohjalle ja se saa jähmettyä kovaksi jääkaapissa. Piirakan voi tehdä myös mangolla, satsumilla, viinirypäleillä jne.

piirakkavuoallinen
4dlMyllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita
TAI 5 dl Myllyn Paras Vekkuli Neljän Viljan Pikahiutaleita
75gvoita
1dlsokeria
2rklpersikkamehua (tai likööriä)
Täyte:
½dlpersikkatölkin lientä
5liivatelehteä
400gBulgarian jogurttia
½dlsokeria
1tlvaniljasokeria
2dlkuohukermaa
1tlksäilykepersikoita (iso)
Kiille pinnalle:
dlpersikkatölkin lientä
3liivatelehteä

Valmistusohje

Sulata voi ja lisää pohjaan muut aineet. Levitä seos voidellun piirakkavuoan pohjalle. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa sillä aikaa, kun valmistat täytteen. Liota liivatteita kylmässä vedessä hetki. Sulata ne sen jälkeen kuumaan persikkatölkin liemeen. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen. Sekoita jogurtti, sokerit, kermavaahto ja vähän jäähtynyt liivateliemi keskenään varovasti. Kuutioi puolet persikoista ja levitä ne jähmettyneelle torttu­pohjalle. Kaada päälle jogurttiseos. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2-3 tuntia. Kuumenna ½ dl persikkatölkin lientä ja sulata siihen kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet. Lisää loppu 1 dl lientä. Koristele kakku kauniisti persikkaviipaleilla ja levitä kiille lopuksi päälle (voit käyttää myös hyytelösokerista valmistettua hyytelöä pintaan).

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Tämä on ollut jo pitkään mun ehdoton suosikkini!!! Todella raikas ja ihanan makuinen, ei liian makea.
Onnistuuko kaurahiutaleilla?
Voi käyttää myös kaurahiutaleita. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
moikka!!! resepti on hyvä ja melko yksinkertainen tehdä. arvosana olisi ollut 9 1/2,mutta sitä ei saanut laittaa. tää sivu on tosi hyvä ,koska täältä saa paljon hyviä teseptejä
todella hyvää,työkaverit kehuivat ja kaikki halusivat ohjeen....