Jauhelihavuoka Spagetista

Jauhelihavuoka Spagetista

Tämä ruoka maistuu lasagnelle, mutta on helpotettu versio, joka valmistetaan spagetista ja vain yhdestä maittavia aineksia sisältävästä kastikkeesta. Myös lasten on helppo syödä tätä spagettivuokaa. Valmistuu puolessa tunnissa eli nopeammin kuin perinteinen lasagnelevyistä tehty lasagne.

iso laakea uunivuoallinen, noin 6:lle
1psMyllyn Paras Raketti Spagettia (350 g)
Helppo lasagnekastike:
400gjauhelihaa
1-2sipulia
1tlktomaattimurskaa (400 g)
2-3dllihalientä (tai vettä + 1 rkl liha- tai riistafondia)
dlaurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
1tlrouhittua mustapippuria
1tlpaprikajauhetta
2tlbasilikaa
2dlkermaa tai kermavalmistetta
2dlfeta-juustokuutioita
Päälle:
1dlparmesaanilastuja

Valmistusohje

Keitä spagetit ohjeen mukaan. Valmista kastike: ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit, lisää tomaattimurska, lihaliemi, aurinkokuivatut tomaattisuikaleet ja mausteet. Ota kasari pois levyltä ja lisää kerma ja fetakuutiot. Levitä voideltuun, laakeaan uunivuokaan puolet spageteista sekä jauhelihakastike. Lisää päälle loput spagetit. Sekoita tasaiseksi vuoassa niin, että kastike sekoittuu spagetteihin. Ripottele pinnalle juustolastuja. Kypsennä paistosta 240-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min.

VINKKI: Halutessasi voit korvata aurinkokuivatut tomaatit suikaloidulla porkkanalla, punajuurella tai juuressuikaleilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Helposti maidotonta ilman fetaa ja parmesaania. Kokeilen jo tänään! T. Maidottoman ruokavalioisten lasten äiti
Hyvää tuli. Lisäsin aineksiin härkäfondia, valkosipulia ja ison paprikan. Valion Kolmen sipulin ruokakerma ja Creme Bonjour Cuisine (Valkosipuli & Yrtit) sopivat tähän reseptiin hyvin, suosittelen.