Spagettivuoka

Spagettivuoka
  • Spagettivuoka on lasten suosikkiruoka! Spagettivuoan maku muistuttaa lasagnea, mutta valmistustapa on huomattavasti helpompi: Ruoka valmistetaan spagetista ja vain yhdestä maittavia aineksia sisältävästä kastikkeesta. Valmistumisaika on vain noin puoli tuntia! 
  •  
  • Ohjeen kastikkeessa on käytetty aurinkokuivattuja tomaatteja. Halutessasi voit korvata nämä suikaloidulla porkkanalla, punajuurella tai juuressuikaleilla.
iso laakea uunivuoallinen, noin 6:lle
1psMyllyn Paras Raketti Spagettia (350 g)
Helppo lasagnekastike:
400gjauhelihaa
1-2sipulia
1tlktomaattimurskaa (400 g)
2-3dllihalientä (tai vettä + 1 rkl liha- tai riistafondia)
dlaurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
1tlrouhittua mustapippuria
1tlpaprikajauhetta
2tlbasilikaa
2dlkermaa tai kermavalmistetta
2dlfeta-juustokuutioita
Päälle:
1dlparmesaanilastuja

Valmistusohje

Keitä spagetit ohjeen mukaan. Valmista kastike: ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit, lisää tomaattimurska, lihaliemi, aurinkokuivatut tomaattisuikaleet ja mausteet.

Ota kasari pois levyltä ja lisää kerma ja fetakuutiot. Levitä voideltuun, laakeaan uunivuokaan puolet spageteista sekä jauhelihakastike. Lisää päälle loput spagetit.

Sekoita tasaiseksi vuoassa niin, että kastike sekoittuu spagetteihin. Ripottele pinnalle juustolastuja. Kypsennä paistosta 240-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min.

VINKKI: Kaipaatko lisää vinkkejä lapsiperheiden suosikkiruokiin! Kokeile vaikka suosittua lihapulla-reseptiämme! 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Helposti maidotonta ilman fetaa ja parmesaania. Kokeilen jo tänään! T. Maidottoman ruokavalioisten lasten äiti
Hyvää tuli. Lisäsin aineksiin härkäfondia, valkosipulia ja ison paprikan. Valion Kolmen sipulin ruokakerma ja Creme Bonjour Cuisine (Valkosipuli & Yrtit) sopivat tähän reseptiin hyvin, suosittelen.