Jättiriisipiirakka

Myllyn Paras
uunipellillinen
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500g)
1muna
vähän maitoa
voita tai margariinia
Täyte:
3dlvettä
3/4dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
3/4dlMyllyn Paras Puuroriisiä
7dlmaitoa
1tlsuolaa

Valmistusohje

Kiehauta vesi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää suurimot ja riisit ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää maito ja hauduta puuro kypsäksi noin 40 minuuttia. Sekoita välillä. Mausta suolalla ja anna jäähtyä haaleaksi. Erota keltuainen ja valkuainen ja vatkaa valkuainen kevyesti. Sekoita se puuron joukkoon. Kauli sulanut ruispiirakkataikina isoksi pellin kokoiseksi levyksi leivinpaperille. Vedä taikina varovasti pellin päälle. Levitä puuro taikinalevylle jättäen reunoille noin 3 cm. Käännä reunat ja rypytä riisipiirakan tapaan. Sekoita keltuaisen joukkoon tilkka maitoa ja voitele reunat. Paista uunin toiseksi alimmalla tai keskitasolla 275-asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki pellillä. Sulata vähän voita ja lisää joukkoon tilkka maitoa. Kaada seos pellille ja nostele piirakkaa ja kallistele peltiä, niin seos pehmittää koko pohjan. Leikkaa paloiksi ja tarjoa tavallisen tai raejuustomunavoin kanssa. Voit valmistaa pohjaksi myös normaalin karjalanpiirakkataikinan. Täytteeksi voit keittää myös tavallisen riisipuuron Myllyn Paras Puuroriisistä tai ohrapuuron Myllyn Paras Esikypsytetystä kokonaisesta ohrasuurimosta.  

Resepti:
Kati Nappa, joka on saanut sen vuosia sitten Kyllikki Laaksolta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)