Itsenäisyyspäivän joulutortut - Mustikka-tuorejuustotortut

Itsenäisyyspäivän joulutortut - Mustikka-tuorejuustotortut

Pikkujoulun aikaan joulun tuoksua ja makua saa kätevästi pakastetaikinalevyistä leivotulla lehtevillä joulutortuilla. Voitaikina on voilla leivottua - Torttutaikina on laktoositonta. Perinteisesti torttuihin laitetaan täytteeksi luumumarmeladia. Myös muita paistonkestäviä hilloja kannattaa kokeilla. Itsenäisyyspäivänä joulutortuissa on sinivalkoinen täyte: mustikkamarmeladia ja tuorejuustoa.

8-10 kpl
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Voitaikinalevyjä (500 g)
Mustikka-tuorejuustotäyte:
100gtuorejuustoa (maustamaton, vanilja tai sitruuna)
200gpaistonkestävää mustikkamarmeladia

Valmistusohje

Leikkaa taikinalevyt terävällä veitsellä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa puoleen väliin eli n. 3 cm:n matkalle. Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä kaikki kulmat keskelle alas painaen huolella kostutetuin sormin suppuun. Laita pieni teelusikallinen tuorejuustoa ja pieni teelusikallinen mustikkamarmeladia taikinasta muotoiltujen tähtitorttujen keskelle (luumuhillon tilalle). Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Oli hyvää.
Hyvää itsenäisyyspäivää!