Isot blinit

Isot blinit

Blinit ovat ihanaa sydäntalven herkkua.  Blinitaikina ottaa hieman aikaa, mutta on sen väärti!  Blinejä ei välttämättä kannata ihan parille syöjälle ruveta tekemään, varsinkin jos tekee niitä alkupalaksi, kuten tässä reseptissä. Mutta, tähän löytyy ratkaisu!

4-5:lle alkuruokana
Blinit:
5dltäysmaitoa
20ghiivaa
ripaus sokeria
3dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlsuolaa
1prkkermaviiliä
3munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
½dlsulaa voita
Paistamiseen:
reilusti voita
Täyte per blini:
2-4siivua kylmäsavu- tai graavilohta
½punasipuli ohuiksi siivuiksi leikattuna
½prksmetanaa
1-2tlkaprismarjoja
Koristeluun:
tillisilppua ja sitruunaviipaleita

Valmistusohje

Blinitaikinan jämän voi huoletta pakastaa, kun lorautat sulaneeseen taikinaan tilkan kermaa. Voit myös pakastaa jo paistettuja blinejä ja lämmittää ne uunissa rapeiksi pakastuksen jälkeen. Tässä reseptissä paistetaan blineistä isoja, ihan tavallisen kokoisella pannulla. Isosta blinistä saat näyttävän alkuruoan noin 4-5 hengelle ja voi näitä tarjota myös isommalle porukalle vaikka osana buffet-pöytää. Sekoita hiiva ja ripaus sokeria kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon jauhot ja jätä viileään kuplimaan yön yli. Kun haluat paistaa blinit, sulata voi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan. Vatkaa yön yli kuplineen taikinan joukkoon keltuaiset, kermaviili, suola ja sulanut voi. Kääntele lopuksi joukkoon varovasti valkuaisvaahto.  Paista blinejä blini- tai paistinpannulla voissa. Asettele lämmin blini tarjoiluastialle ja asettele täytteet haluamallasi tavalla blinille. Tarjoile!

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)