Blinit ovat ihanaa sydäntalven herkkua. Blinitaikina ottaa hieman aikaa, mutta on sen väärti! 

Blinejä ei välttämättä kannata ihan parille syöjälle ruveta tekemään, varsinkin jos tekee niitä alkupalaksi, kuten tässä reseptissä. Mutta, tähän löytyy ratkaisu!

Blinitaikinan jämän voi huoletta pakastaa, kun lorautat sulaneeseen taikinaan tilkan kermaa, niin taikina on jälleen käyttövalmis. Voit myös pakastaa jo paistettuja blinejä ja lämmittää ne uunissa rapeiksi pakastuksen jälkeen.

Tässä reseptissä paistetaan blineistä isoja, ihan tavallisen kokoisella pannulla. Isosta blinistä saat näyttävän alkuruoan noin 4-5 hengelle ja voi näitä tarjota myös isommalle porukalle vaikka osana buffet-pöytää. 

Ainekset 4-5:lle alkuruokana annosta

Blinit:
5
dl
täysmaitoa
20
g
hiivaa
ripaus sokeria
1
tl
suolaa
1
prk
kermaviiliä
3
munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
½
dl
sulaa voita
Paistamiseen:
reilusti voita
Täyte per blini:
2-4
siivua kylmäsavu- tai graavilohta
½
punasipuli ohuiksi siivuiksi leikattuna
½
prk
smetanaa
1-2
tl
kaprismarjoja
Koristeluun:
tillisilppua ja sitruunaviipaleita

Ohje

  1. Sekoita hiiva ja ripaus sokeria kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon jauhot ja jätä viileään kuplimaan yön yli.
  2. Kun haluat paistaa blinit, sulata voi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan. Vatkaa yön yli kuplineen taikinan joukkoon keltuaiset, kermaviili, suola ja sulanut voi. Kääntele lopuksi joukkoon varovasti valkuaisvaahto. 
  3. Paista blinejä blini- tai paistinpannulla voissa. Asettele lämmin blini tarjoiluastialle ja asettele täytteet haluamallasi tavalla blinille. Tarjoile!

VINKKI! Kokeile myös klassisia blinejä

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.