Hunajainen Porkkanalaatikko

Hunajainen Porkkanalaatikko

Hunaja tuo hyvää makua porkkanalaatikkoon. Laatikon voi esivalmistella ja pakastaa etukäteen ennen joulua. Pieniin annosvuokiin tai muffinivuokiin tehtynä laatikko sopii hyvin esimerkiksi alkupalaksi.

uunivuoallinen
1kgporkkanoita tai 750 g porkkanasosetta
2dlMyllyn Paras Puuroriisiä
4dlvettä
1lmaitoa
1dlpehmeää hunajaa
3kananmunaa
n.2tlsuolaa
tlvalkopippuria
tljauhettua muskottipähkinää
Pinnalle:
voita
Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

Keitä porkkanat kypsiksi. Kuori ja soseuta ne tai käytä valmista porkkanasosetta. Keitä samaan aikaan toisessa kattilassa suurimoista ja vedestä + maidosta löysähkö puuro. Lisää valmiin puuron sekaan porkkanasose ja hunaja. Lisää munat, mausta ja sekoita tasaiseksi. Kumoa seos voideltuihin uunivuokiin ja paista 180–200 asteessa noin tunnin ajan.  Voit halutessasi valmistaa laatikon valmiiksi ja pakastaa sen raakana pakastimen ja uunin kestävässä vuossa. Eli esivalmistele laatikko esimerkiksi joulua varten aiemmin.

Vinkki: Voit tehdä porkkanalaatikkoa alkupalaksi pieniin annosvuokiin tai muffinivuokiin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Ihanan makuinen.