Hunaja tuo hyvää makua porkkanalaatikkoon.

Laatikon voi esivalmistella ja pakastaa etukäteen ennen joulua. Kokeile myös perinteistä porkkanalaatikkoa!

Ainekset uunivuoallinen annosta

1
kg
porkkanoita tai 750 g porkkanasosetta
4
dl
vettä
1
l
maitoa
1
dl
pehmeää hunajaa
3
kananmunaa
n.2
tl
suolaa
tl
valkopippuria
tl
jauhettua muskottipähkinää
Pinnalle:
voita

Ohje

  1. Keitä porkkanat kypsiksi. Kuori ja soseuta ne tai käytä valmista porkkanasosetta. Keitä samaan aikaan toisessa kattilassa suurimoista ja vedestä + maidosta löysähkö puuro.

  2. Lisää valmiin puuron sekaan porkkanasose ja hunaja. Lisää munat, mausta ja sekoita tasaiseksi. 

  3. Kumoa seos voideltuun isoon uunivuokaan ja paista 180–200 asteessa noin tunnin ajan. Voit halutessasi valmistaa laatikon valmiiksi ja pakastaa sen raakana pakastimen ja uunin kestävässä vuoassa. Eli esivalmistele laatikko esimerkiksi joulua varten aiemmin.

VINKKI: Voit tehdä porkkanalaatikkoa myös alkupalaksi pieniin annosvuokiin tai muffinivuokiin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.