Hedelmäinen täytekakku, maidoton

Myllyn Paras
noin 10:lle
2dlsokeria
4kananmunaa
2dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
Leivitykseen:
maidotonta margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja
Kostutukseen:
n.1-2dlappelsiini- tai rypälemehua
Kypsän kakun väliin:
n.2dlappelsiinihilloa tai -marmeladia tai hedelmäsosetta
n.3banaania
Kakun päälle:
1+1dlappelsiinituoremehua
1dlhyytelösokeria
banaania
viinirypäleitä
punaisia kirsikoita

Valmistusohje

Voitele kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta
korppujahoilla.

Vatkaa puhtaassa kulhossa sokeri ja munat kuohkeaksi,
valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään ja lisää ne
taikinaan. Vehnäjauhoista osan voi korvata peruna- tai maissijauhoilla. Sekoita
taikina nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175-200-asteisen uunin
alatasolla 20-30 min riippuen vuoan laakeudesta. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen
osaan

Peitä tarjoiluvati leivinpaperilla ja nosta kakun pohjaosa
sen päälle. Kostuta mehulla lusikoiden varovasti kakulle. Levitä kakkulevyn
päälle appelsiinihilloa tms. ja sen päälle banaaniviipaleet.

Nosta seuraava kakkulevy päälle. Paina kämmenellä kevyesti.
Kostuta ja täytä kuten edellä. Nosta päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös
sitä vähän. Paina kevyesti kämmenellä tai esim. työlaudalla, jotta pinnasta
tulee tasainen.

Kiehauta kattilassa 1 dl appelsiinimehua, sekoita siihen
1 dl hyytelösokeria, anna seoksen kiehahtaa. Kaada kuuma hyytelömehu mukiin,
jossa on 1 dl kylmää appelsiinimehua ja anna jäähtyä. Levitä sillä aikaa
hedelmäpalat kauniisti kakun päälle, kakun pinta saa kokonaan täyttyä
hedelmäpaloilla. Levitä päälle hieman jäähtynyt, mutta ei jämähtänyt
hyytelömehu. Anna hyytyä kylmässä.

Voit tehdä kakun valmiiksi vaikka edellisenä päivänä. Kakku
saa mielellään mehevöityä kylmässä ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua.

VINKKI: Banaanin tilalla voit käyttää
esim. säilykepersikoita tai lakkoja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Kuuden munan kakku, kuinka monelle hengelle se riittää, jos tarjolla vain kakku kahvin kera jälkkärinä?
Kuuden munan kakku riittää noin 15 henkilölle. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tosi hyvä!
ok