Ainekset noin 10:lle annosta

2
dl
sokeria
4
kananmunaa
1
tl
leivinjauhetta
Leivitykseen:
maidotonta margariinia
Kostutukseen:
n.1-2
dl
appelsiini- tai rypälemehua
Kypsän kakun väliin:
n.2
dl
appelsiinihilloa tai -marmeladia tai hedelmäsosetta
n.3
banaania
Kakun päälle:
1+1
dl
appelsiinituoremehua
1
dl
hyytelösokeria
banaania
viinirypäleitä
punaisia kirsikoita

Ohje

  1. Voitele kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla. Vatkaa puhtaassa kulhossa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään ja lisää ne taikinaan. Vehnäjauhoista osan voi korvata peruna- tai maissijauhoilla. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  2. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-200-asteisen uunin alatasolla 20-30 min riippuen vuoan laakeudesta. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan Peitä tarjoiluvati leivinpaperilla ja nosta kakun pohjaosa sen päälle.
  3. Kostuta pohja mehulla lusikoiden varovasti kakulle. Levitä kakkulevyn päälle appelsiinihilloa tms. ja sen päälle banaaniviipaleet. Nosta seuraava kakkulevy päälle. Paina kämmenellä kevyesti. Kostuta ja täytä kuten edellä. Nosta päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös sitä vähän. Paina kevyesti kämmenellä tai esim. työlaudalla, jotta pinnasta tulee tasainen.
  4. Kiehauta kattilassa 1 dl appelsiinimehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria, anna seoksen kiehahtaa. Kaada kuuma hyytelömehu mukiin, jossa on 1 dl kylmää appelsiinimehua ja anna jäähtyä.
  5. Levitä sillä aikaa hedelmäpalat kauniisti kakun päälle, kakun pinta saa kokonaan täyttyä hedelmäpaloilla. Levitä päälle hieman jäähtynyt, mutta ei jämähtänyt hyytelömehu. Anna hyytyä kylmässä. Voit tehdä kakun valmiiksi vaikka edellisenä päivänä. Kakku saa mielellään mehevöityä kylmässä ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua.

VINKKI: Banaanin tilalla voit käyttää esim. säilykepersikoita tai lakkoja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.