Hedelmä-Valkosuklaapiirakka

Hedelmä-Valkosuklaapiirakka

Nyt pyöräytetään valkosuklainen piirakka Naistenpäivän kunniaksi! Kauramurotaikinalla saat maistuvan pohjan piirakkaan, mutta myös tavallinen Murotaikina sopii hyvin. Valkosuklaan saat helpoiten sulaksi kuumentamalla suklaapaloja varovasti kermassa joko mikroaaltouunissa tai kattilassa liedellä koko ajan sekoittaen. Voit käyttää tähän myös muita hedelmäpaloja tai marjoja: viinirypäleitä, ananasta, karpaloita, mustikoita tai vadelmia. Hyvää naistenpäivää kaikille naisille!

pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
tai Murotaikinaa (400 g)
Täyte:
n.½lhedelmäpaloja, esim. persikkaa, mangoa, aprikoosia, kirsikkaa
2dlkevytkermaa tai kookoskermaa
100gvalkosuklaata
2munaa
½dlsokeria
(1tlvaniljasokeria)

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan n. 20 min ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Sulata sillä aikaa suklaa kermassa varovasti. Levitä taikina voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle hedelmäpalat. Sekoita valkosuklaa-kermaseokseen munat ja sokerit, kaada piirakan päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min, kunnes piirakka saa kauniin värin.

VINKKI: Kokeile myös marjoilla, esim. vadelmilla, mustikoilla tai karpaloilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Valkosuklaa ei ole laktoositon.
Täytyykö tässä keman olla "kahvikermaa" vai "kuohukermaa"? Näyttää hyvältä, kokeilen heti, kun saan tietooni, että kumpaa kermaa..
Täytteeseen voi käyttää haluamaansa kermavalmistetta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Jopa tälläinen kerran vuodessa leipuri osasi tämän tehdä. Maku oli mielenkiintoinen.