Hedelmä-jauhelihatäytteiset cannellonit

Hedelmä-jauhelihatäytteiset cannelonit

Cannellonit ovat esikeitettyjä, suoria pastaputkia, jotka valmistetaan durumvehnäjauhosta ja vedestä.  Cannellonit valmistetaan ruoaksi täyttämällä pastaputket.  Perinteisesti cannellonien sisään laitetaan jauheliha-, kana-, kala- tai kasvistäyte ja paistetaan esim. tomaatti-juustokastikkeella peitettynä uunissa.  Katso valmistusvideo, jossa esiintyvät Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Anu Korhonen.

6-8:lle
1pktMyllyn Paras Cannelloneja (250 g)
Täyte:
1-2rklrypsiöljyä
400gpaistijauhelihaa
2punasipulia
2rklhäränlihafondia
1tlmustapippuria
3rklchilisalsaa tai -kastiketta
3rklsinappia
2dlananasta pieninä kuutioina
2dlmangoa pieninä kuutioina (1 mango)
(1herkkukurkku kuutioina)
n.2dlkookoskermaa tai kermavalmistetta
Päälle:
4dlranskankermaa
1-2tlmustapippuria
50-100gparmesaanijuustoa
6tomaattia

Valmistusohje

Paista pannulla öljyssä jauheliha sekä hienonnetut sipulit. Lisää muut aineet ohjeen järjestyksessä.  Työnnä täytettä putkien sisään tavallisella veitsellä työntäen. Lado täytetyt putket 1-2 kerrokseksi isolle, laakealle ja voidellulle uunivuoalle.  Levitä päälle ranskankermaa kauttaaltaan, rouhi päälle mustapippuria ja ripottele parmesaaniraastetta. Hakkaa tomaatit hienoksi ja levitä viimeisenä paistoksen päälle. Kypsennä 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–30 minuuttia, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin ruskea.

VINKKI: Mikäli haluat, voit jauhaa täytteen ihan hienoksi (monitoimikoneella tai sauvasekoittimen leikkuriterällä) ja pursottaa sen pursotinpussin avulla cannellonien sisään; pursotuksessa on hyvä olla toinen henkilö apuna.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

makaroonilaatikko tehtynä vaikeammankautta!
On näpertämisen iloa, mutta se palkitaan kun saa ruuan uunista. Suosittelen =)