Glöginäkkärit

Glöginäkkärit
1 t , josta valmisteluaika 15 min

Myllyn Paras Kaurainen-siemennäkkäriseoksella syntyy mainio näkkäri pikkujouluihin käyttämällä näkkäriseokseen nesteenä glögiä ja öljynä oliiviöljyä antamaan luonnetta.

Ota näkkäristä esimerkiksi kolmella erilaisella piparimuotilla näkkäripipareita, niin ne sopivat juuri joulunaikaan tarjoiltavaksi.

Tässä kolme maistuvaa päällysideaa, halutessasi voit loihtia suosikkipikkuherkuistasi lisää maistuvia täytteitä.

 

n. 30 kpl
Glöginäkkäri-piparit
3dlkiehuvaa täyteläistä glögiä (300 g)
(½-1tljauhettua inkivääriä)
1psMyllyn Paras Kaurainen-siemennäkkäri leivontaseosta (250 g)
½dloliiviöljyä (50 g)
Mätipäällys (10 kpl):
100gsmetanaa tai maustamatonta tuorejuustoa
tlsuolaa
2rklruohosipulia
50gmätiä
Maksapasteijapäällys (10 kpl):
100gmaksapasteijaa
50gkarpalo-, punaherukka- tai puolukkahyytelöä
1rkltuoretta timjamia
½dlkarpaloita, punaherukoita tai puolukoita
Lakkapäällys (10 kpl):
100glakkatuorejuustoa
1dllakkahilloa
5mantelia

Valmistusohje

Kiehauta 3 dl hyvänmakuista täyteläistä glögiä. Lisää kiehuvaan glögiin nopeasti kaurainen-siemennäkkäriseos ja halutessasi jauhettu inkivääri. Lisää joukkoon ½ dl oliiviöljyä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina heti ohueksi tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle käsin tai käytä apuna kaulinta. Kätevää on pitää toista leivinpaperipalaa paineltavan taikinalevyn päällä, niin kädet tai kaulin eivät tartu levyyn. Ota levystä erilaisilla piparimuoteilla (esimerkiksi perinteinen, sydän ja tähti) näkkäripipareja ja laita ne toiselle leivinpaperille, jota käytit painamisen apuna. Nosta leivinpaperi uunipellille. Leivo koko taikina näkkäripipareiksi.

Paista näkkäripipareita 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia niin, että näkkäripiparien pinta saa vähän väriä.

Jos et tarjoile näkkäripipareita samana päivänä, säilytä näkkärit rasiassa kuivassa.

Päällystä näkkäripiparit vähän ennen tarjoilua, jotta pohjat pysyvät rapeina. Levitä näkkäripiparille täytteet ohjeiden järjestyksessä, näin saat 3 erilaista glögitarjottavaa. Kuvassa perinteisen piparin päällä on mätitäyte, sydänpiparin päällä on maksapasteijatäyte ja tähtipiparin päällä on lakkatäyte.

Tarjoile glöginäkkärit muiden pikkujouluherkkujen sekä glögin tai punaviiniglögin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)