Mantelicroissanttien ystäville on nyt tarjolla uusi herkku jouluksi! Miksi et yhdistäisi näitä suosikkeja perinteisiin joululeivonnaisiin? Tänä vuonna croissanttien makumaailma on löytänyt tiensä joulutorttuihin, ja nämä herkut sopivat täydellisesti myös esimerkiksi jouluaamiaiselle.

Frangipane-joulutortuissa kohtaavat silkkinen mantelitäyte, lehtevä taikina ja ripaus joulun taikaa. Perinteinen tähtimuoto on vaihtunut eleganttiin rusettiin, mikä tekee näistä tortuista erityisen juhlavia. Vaikka et olisikaan askartelun mestari, nämä tortut ovat yhtä helppoja valmistaa kuin perinteisetkin. Lumihiutaleen muotoiset tortut syntyvät myös vaivatta. Kokeile rohkeasti uusia malleja joulutorttuihin!

Ainekset annosta

80
g
mantelijauhetta
1
d
tomusokeria
2
kananmunaa
1
rkl
pehmeää voita
ripaus
vaniljaa tai vaniljasokeria
ripaus
sormisuolaa

Ohje

  1. Sulata taikinalevyt huoneenlämmössä 15 minuuttia.
  2. Lämmitä uuni 225 °C.
  3. Sekoita mantelijauhe, tomusokeri, vehnäjauho, yksi kananmuna, voi, vanilja/vaniljasokeri ja suola tasaiseksi taikinaksi.
  4. Taittelu: 1. Rusetit: Leikkaa levy neljäksi suikaleeksi. Taittele kaksi suikaletta rusetiksi ja liitä yhteen. Laita frangipanea täytteeksi keskelle. 2. Lumihiutaleet: Leikkaa levy kahteen osaan, lisää täyte keskelle, taita kulmat ylös ja nipistä yhteen. Käännä nyytti ympäri ja leikkaa tasaisesti kahdeksan viiltoa. Nipistä sakarat yhteen ja muotoile.
  5. Voitele tortut toisella kananmunalla ja paista noin 10 minuuttia, kunnes tortut ovat kullanruskeita.
Resepti:
Tara Junker

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.