Leivo suositut, mehevät lumihiutaletortut valmiista voi- tai torttutaikinasta.

Torttutaikina on laktoositon ja vegaaninen, margariinilla leivottu taikina.

Voitaikina on perinteinen voilla leivottu taikina ja sisältää laktoosia.

Käytetyin torttujen täyte on ”luumuhillo”, jonka oikeasti tulee olla paistonkestävää luumumarmeladia. Kokeile vaihteeksi paistonkestävää mustikka-, aprikoosi-, appelsiini-, viikuna- tai kirsikkamarmeladia.

Ohjeen jälkeen kuvasarjassa vaihekuvat Lumihiutaletortun taittamiseen.

Ainekset 10 kpl annosta

Taikina:
tai
Täyte:
150
g
paistonkestävää luumu-, mustikka-, aprikoosi-, appelsiini-, viikuna- tai kirsikkamarmeladia
päälle:
tomusokeria

Ohje

  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna levyjen sulaa noin 15 minuuttia. Leikkaa levyt neliöiksi. Laita jokaisen neliön keskelle lusikallinen paistonkestävää marmeladia.
  2. Nosta aina joka neliöstä kaikki neljä kulmaa ylös ja nipistä ne keskelle suppuun kostutetuin sormin. Nosta tämän jälkeen neljä pyöreää käännösreunaa ylös samaan suppuun kuin kulmatkin ja katso, ettei taikinaan jää rakoja. Käännä hillonyytin suppuosa alaspäin ja painele torttu kevyesti matalaksi alustaan niin, että siitä tulee tasainen pyöreä kiekko.
  3. Leikkaa kiekkoon tasaisin välein neljä viiltoa neljään eri suuntaan niin, että keskelle jää 1 cm viiltämätöntä keskustaa. Viillä vielä toiset neljä viiltoa tasaisesti edellisten viiltojen väliin. Näin torttu on jaettu 8 sektoriin. Painele sektorien kärjet yksi kerrallaan suppuun peukalolla ja etusormella niin, että lumihiutaleen kärjet ovat terävät.
  4. Paista lumihiutaletorttuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10–15 minuuttia. Sihtaa kypsien torttujen päälle hieman tomusokeria. Tortut ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.

Vinkki: Saat vaihtelua täytteeseen, kun rouhit marmeladin joukkoon 2–3 rkl pähkinöitä tai lisäät joukkoon kookoshiutaleita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.