Lumihiutaletortut

Lumihiutaletortut
35 min, josta valmisteluaika 10 min

Leivo suositut, mehevät lumihiutaletortut valmiista voi- tai torttutaikinasta.

Torttutaikina on laktoositon ja vegaaninen, margariinilla leivottu taikina.

Voitaikina on perinteinen voilla leivottu taikina ja sisältää laktoosia.

Käytetyin torttujen täyte on ”luumuhillo”, jonka oikeasti tulee olla paistonkestävää luumumarmeladia. Kokeile vaihteeksi paistonkestävää mustikka-, aprikoosi-, appelsiini-, viikuna- tai kirsikkamarmeladia.

Katso lumihiutaletorttujen taitteluvinkit tästä kuvasarjasta.

10 kpl
Taikina:
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
150gpaistonkestävää luumu-, mustikka-, aprikoosi-, appelsiini-, viikuna- tai kirsikkamarmeladia
päälle:
tomusokeria

Valmistusohje

  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna levyjen sulaa noin 15 minuuttia. Leikkaa levyt neliöiksi. Laita jokaisen neliön keskelle lusikallinen paistonkestävää marmeladia.
  2. Nosta aina joka neliöstä kaikki neljä kulmaa ylös ja nipistä ne keskelle suppuun kostutetuin sormin. Nosta tämän jälkeen neljä pyöreää käännösreunaa ylös samaan suppuun kuin kulmatkin ja katso, ettei taikinaan jää rakoja. Käännä hillonyytin suppuosa alaspäin ja painele torttu kevyesti matalaksi alustaan niin, että siitä tulee tasainen pyöreä kiekko.
  3. Leikkaa kiekkoon tasaisin välein neljä viiltoa neljään eri suuntaan niin, että keskelle jää 1 cm viiltämätöntä keskustaa. Viillä vielä toiset neljä viiltoa tasaisesti edellisten viiltojen väliin. Näin torttu on jaettu 8 sektoriin. Painele sektorien kärjet yksi kerrallaan suppuun peukalolla ja etusormella niin, että lumihiutaleen kärjet ovat terävät.
  4. Paista lumihiutaletorttuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10–15 minuuttia. Sihtaa kypsien torttujen päälle hieman tomusokeria. Tortut ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.

Vinkki: Saat vaihtelua täytteeseen, kun rouhit marmeladin joukkoon 2–3 rkl pähkinöitä tai lisäät joukkoon kookoshiutaleita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)