Enkeli Joulutortut valkosuklaa-aprikoositäytteellä

Enkeli Joulutortut valkosuklaa-aprikoositäytteellä

Perinteisestä tähtitortun mallista taitellaan tässä kätevästi enkelitorttuja. 

Täytteenä herkullinen valkosuklaarahka ja enkelin pään kohdalla aprikoosimarmeladi.

Voitaikina on voilla leivottua, Torttutaikina on laktoositonta lehtevää taikinaa.

10 kpl
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Voitaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
1tlkvalkosuklaarahkaa (200 g)
50gvalkosuklaata
100 gpaistonkestävää aprikoosimarmeladia

Valmistusohje

Leikkaa taikinalevyt terävällä veitsellä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa puoleen väliin eli n. 3 cm:n matkalle samoin kuin tähtitorttuja leipoessa. Nosta vain sivuista kulmat ylös niin, että alaosaan jää enkelille hame.

Laita tortun keskelle hamekohtaan taitosten päälle reilu nokare rahkaa, johon on sekoitettu valkosuklaarouhetta. Laita pään kohtaan paistonkestävää marmeladia. Taita pään alla olevat yläkulmat alas tukaksi, paina hyvin ja kauniisti tukka paikoilleen.

Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä täytteeseen luumua tai taatelia. Katso video enkelitorttujen tekemisestä rommi-luumutäytteellä tästä linkistä. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Muistelin juuri, että minkä hyvän reseptin sain pari vuotta sitten... Kun kaikki oli kyllästynyt luumuhillotorttuihi, niin kokeilin laittaa vaniljatuorejuustoa, aprikoosihilloa ja mantelirouhetta sekaisin ja sitä sitten torttuihin. Se on kestosuosikki edelleen!!
Kokeilin näitä torttuja. Olivat aivan ihania, hillona käytin omena-kanelimarmeladia, sekin toimi mainiosti. Tänä jouluna meillä tehdään pelkästään enkeleitä.