Croissantit pinaatti-parmankinkkutäytteellä

Croissantit pinaatti-parmankinkkutäytteellä
30 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Pakastetaikinoista voi valmistaa kätevästi suolaisia syötäviä illanistujaisiin. 
  • Croissanteista voi tehdä erikokoisia tarjoilutarpeen mukaan.
  • Lehtevät taikinat paistetaan mahdollisimman kylminä kuumassa uunissa, 225 asteessa, jotta lehtevyys säilyy ja uunin keskitasolla, jotta ne eivät pala pohjistaan. Pikkupalojen paistoaikaan vaikuttaa niiden koko.
  • Katso video ohjeen alta, kuinka Arja Elina Laine valmistaa näitä croissanteja Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.
10 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
50gtuoretta pinaattia
1tlmustapippuria
½-1tlsuolaa
75gvahvaa emmentaltyyppistä juustoa raasteena
100gtapas- tai paprikatuorejuustoa
n.80gilmakuivattua kinkkua tai parmankinkkua
Pinnalle:
1muna
50gvahvaa emmentaltyyppistä juustoa raasteena

Valmistusohje

Ota taikinalevyt sulamaan.

Valmista täyte: ryöppää pinaatin lehdet kiehuvassa vedessä nopeasti (2 min). Valuta lävikössä, kaada kulhoon ja silppua hieman saksin. Tai käytä pakastepinaattia. Mausta pinaatti mustapippurilla ja suolalla, lisää joukkoon raastettu vahvanmakuinen juusto ja tuorejuusto. 

Leikkaa sulaneet levyt pitkäkärkisiksi kolmioiksi, aina yksi levy vinoon halki. Venytä käsin kolmioiksi. Levitä jokaiselle kolmiolle samanmuotoisesti viipale parmankinkkua ja laita päälle ruokalusikallinen pinaattitäytettä. Kääri jokainen kolmio rullalle aloittaen tyvestä (leveämmästä kohdasta), nipistä kapea loppu rullan alle kiinni.

Voitele munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10 - 15 min tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

VINKKI: Halutessa voit korvata pinaatin basilikalla tai muilla yrteillä tai kesällä luonnonkasveilla, esim. nokkosella tai vuohenputkella.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)