Tämä resepti on Kotikokin ja Myllyn Paras Oy:n kotitalousluokille järjestämän reseptikilpailun satoa.

Voittajaksi tuli Itäkeskuksen peruskoulun 9-luokkalaiset, jotka pääsivät ideoimaan uusia piirakkareseptejä Myllyn Paras Pyöreistä Piirakkataikinoista.

Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

1
porkkana
½
sipuli
1
rkl
öljyä
1
suippopaprika
¼
chilipaprika
1
dl
maitoa
100
g
paprika-chili tuorejuustoa
½
dl
suolapähkinöitä
½
dl
juustoraastetta

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Taputtele taikina vuokaan.

  2. Kuori ja raasta porkkana ja kuori ja pilko sipuli, paista molemmat öljyssä kunnes sipuli muuttuu kuultavaksi. Pilko paprika ja chilipaprika.

  3. Sekoita maito ja tuorejuusto. Lisää sipuliporkkanaraasteseos ja paprika-chilipaprikaseos vuokaan. Ripottele suolapähkinät sekaan ja kaada maito-tuorejuustoseos sekaan. Ripottele päälle juustoraastetta.

  4. Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 min.

Resepti:
Sofiel, Emma, Roosa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.