Caesarsalaatti Rakettispagetilla

Caesarsalaatti Rakettispagetilla

Caesarsalaatti on suosittu maistuva salaatti, johon makua antaa anjovisfileistä pyöräytetty sakea kastike. Broileri on tyypillisin valinta caesarsalaattiin, mutta tässä ohjeessa käytetään savukalaa. Leipäpalojen tilalla tässä ohjeessa käytetään Raketti Spagettia. 

Katso video ohjeen alta, kuinka Rakel Liekki ja Arja Savela valmistivat tämän salaatin.

noin 4:lle
3dlMyllyn Paras Täysjyvä Raketti Spagettia
1romaine-salaattiruukku
1jääsalaattiruukku
½purjo
1rskirsikkatomaatteja
n.400gsavukalaa
150gparmesaanijuustolastuja
Kastike:
n.5anjovisfileetä
1tlWorcestershire-kastiketta
1-2valkosipulinkynttä
¾dloliiviöljyä
1rklsitruunamehua
1tlDijon-sinappia
mustapippuria
½dlparmesaanijuustoraastetta

Valmistusohje

Keitä Raketti Spagetti pussin ohjeen mukaisesti, älä keitä salaattiin tulevaa pastaa liian kypsäksi. Noin 2 dl raakaa pastaa on 4 dl kypsänä. Huuhdo spagetit kylmällä vedellä lävikössä ja valuta vesi hyvin pois. Revi salaatit sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Viipaloi purjo ohuiksi renkaiksi. Sekoita kastike. Puolita tomaatit. Perkaa savukalat. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Nosta kasvikset ja keitetty pasta kulhoon ja sekoita niille kastike, lisää savukalapalat ja juustolastut joukkoon varovasti. Anna makujen vetäytyä kylmässä puoli tuntia tai pidempään.

VINKKI: Voit tehdä salaatin toki myös kanalla, paista tällöin fileepaloja pannussa, mausta suolalla ja pippurilla ja halutessasi myös valkosipulilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)