Tämä salaatti sopii vaikka kevyemmän päivän lounaaksi.

Lisää ruokaisuutta käyttämällä salaattiainesten ja ohrasuurimoiden lisäksi salaattiin myös kalaa tai kanaa. 

Suurimoita kannattaa keittää kerralla enemmän. Käytä osa salaattiin ja loput keitetyt suurimot sopivat myös leivontaan ja viilin, jogurtin tai rahkan sekaan.

Ainekset noin 4:lle annosta

2
dl
rikottuja ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
200
g
minitomaatteja puolikkaina
2
dl
maustekurkkukuutioita (n. 200 g)
n.200
g
kylmäsavulohta ohuina suikaleina
½
dl
tuoretta tilliä
½
tl
sitruunapippuria
2
rkl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
rypsiöljyä
1
rapea keräsalaatti

Ohje

  1. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan väljässä vedessä tai kalaliemessä. Huuhdo kylmällä vedellä ja valuta lävikössä.
  2. Ota salaatinlehdet erikseen alkupalalautasille salaatin alustaksi. Pilko ja sekoita kaikki muut salaatin ainekset.
  3. Jaa salaatti salaatinlehdille. Voit myös tehdä salaatin kulhoon: laita salaatinlehdet nätisti kulhon pohjalle ja reunoille ja salaatti siihen keskelle, tarjoile pääruoan kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.