Lohi-ohrasalaatti lehtipedillä

Lohi-ohrasalaatti lehtipedillä

Suurimoilla saat salaatista ruokaisamman ja se sopii vaikka kevyemmän päivän lounaaksi. Lisää suurimoiden ja salaatti-ainesten lisäksi esim. kalaa tai kanaa.  Suurimoita kannattaa keittää salattiin kerralla enemmän. Samat keitetyt suurimot sopivat myös leivontaan ja viilin, jogurtin tai rahkan sekaan.

noin 4:lle
2dlkeitettyjä Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
200gminitomaatteja puolikkaina
2dlmaustekurkkukuutioita (n. 200 g)
n.200gkylmäsavulohta ohuina suikaleina
½dltuoretta tilliä
½tlsitruunapippuria
2rklbalsamiviinietikkaa
1rklrypsiöljyä
1rapea keräsalaatti

Valmistusohje

Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan väljässä vedessä tai kalaliemessä. Huuhdo kylmällä vedellä ja valuta lävikössä. Ota salaatinlehdet erikseen alkupalalautasille salaatin alustaksi. Pilko ja sekoita kaikki salaatin ainekset, paitsi alustaksi tulevat salaatinlehdet. Jaa salaatti salaatinlehdille. Voit myös tehdä salaatin kulhoon: laita salaatinlehdet nätisti kulhon pohjalle ja reunoille ja salaatti siihen keskelle, tarjoile pääruoan kanssa.

VINKKI 1: Kokeile vaihteeksi Irtonainen Kaura+Riisillä. VINKKI 2: Keitä suurimoita kerralla reilumpi määrä ja käytä kypsiä suurimoita esim. leivontaan tai viilin/jogurtin kanssa (myslin tapaan).

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)