Suolaisen piirakan valmistus on helppoa. Nappaa mieleisesi piirakkataikina kaupan pakastealtaasta, sulata, täytä mielesi mukaan ja paista. Myllyn Paras tarjoaa laadukkaat taikinat eri käyttötarkoituksiin. Pyöreän muotonsa vuoksi taikina on helppo käyttää pyöreässä piirakkavuoassa. Valitse suolaiseen leivontaan tarkoitettu piirakkataikina tai suolaiseen ja makeaan leivontaan sopiva ruis-kaurataikina. Tähän piirakkaan on käytetty broilerinjauhelihaa, mutta voit toki käyttää myös muita täytteitä mielesi mukaan. Tämä piirakka sopii myös vaikka pääsiäispöytään.

Ainekset 8 annosta

200
g
broilerinjauhelihaa
ripaus suolaa
1-2
tl
currya
1
prk
ananaspaloja tai ananasmurskaa
¼
punainen paprika
2
dl
kuohukermaa
2
kananmunaa
150
g
juustoraastetta
ripaus suolaa
1
tl
currya

Ohje

  1. Ota pyöreä piirakkataikina huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
  2. Vuoraa pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla ja laita piirakkataikina vuokaan. Painele vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Esipaista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
  4. Paista sillä välin broilerinjauheliha kuumalla pannulla.
  5. Mausta suolalla ja currylla.
  6. Lisää joukkoon ananaspalat tai ananasmurska valutettuna.
  7. Paloittele joukkoon paprika.
  8. Kaada seos esipaistetun taikinan päälle.
  9. Sekoita keskenään kuohukerma, kananmunat, juustoraaste, suola ja curry.
  10.  Kaada seos päälle ja kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa mielellään lämpimänä!

Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.