Bataattipiirakka

Bataattipiirakka

Pyöreä Piirakkataikina on valmiiksi pyöreän muotonsa takia helppo painella pyöreään vuokaan. Vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Täytteessä bataatti on terveellinen ja maistuva raaka-aine, myös porkkana ja punajuuri sopivat.  Feta tuo täytteeseen pientä hapokkuutta. Itse piirakkataikina on kasvimargariinilla leivottu ja laktoositon. Kypsä valmis piirakka on helppo leikata, koska pohjan rakenne on nimenomaan suunniteltu piirakoille ja pohja irtoaa hyvin vuoasta.

Katso myös video piirakan valmistuksesta ohjeen alta.

Pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25–30 cm
1kplMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Täyte:
1iso punasipuli renkaina
1-2(noin 600 g) bataattia keitettynä
1tlyrttisuolaa
1tlrosepippuria
2-4hienonnettua valkosipulinkynttä
1rosmariinin oksa hienonnettuna
2dlkevyttä (5%) créme fraichea
1rklsitruunamehua
2munaa
2-3dl(150 g) kevyttä fetajuustoa kuutioina
1dlpinjansiemeniä

Valmistusohje

Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista sipuli renkaina pannulla. Kuori ja survo keitetty bataatti soseeksi. Mausta. Sekoita ranskankerma, sitruunamehu ja munat joukkoon. Levitä seos piirakalle. Asettele päälle sipulirenkaat, fetakuutiot ja pinjansiemenet. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia kauniin väriseksi.

Vinkki: Voit käyttää bataatin tilalla porkkanaa tai punajuurta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)