Kalafileistä tehtävät kääryleet ovat hiukan juhlavampaa ruokaa. Kalaksi sopii esim. kuha, siika ja puna-ahven, muitakin voi kokeilla.

Jotta rullat pysyvät kiinni, coctailtikut auttavat. Kalaa ei saa kypsentää liikaa, jotta siitä ei tule kuivaa. Sitruunaiset aineet, mm. sitruunatuorejuusto sopivat hyvin kalan kanssa.

Muista maitopohjaisten kastikkeiden kanssa olla koko ajan hellan äärellä!

Ainekset 4-6:lle annosta

4-6
kpl
kalafileitä
½-1
tlk
aurinkokuivattua tomaatteja (100-200 g)
50-100
g
vuohenjuustoa tai sitruunatuorejuustoa
sitruunapippuria
Kastike:
1-2
rkl
öljyä
1
tl
currya (tai currytahnaa)
1
purjosipuli suikaleina
4
dl
kookosmaitoa
2
dl
vettä
100
g
sitruunatuorejuustoa
n.1
rkl
sitruunamehua
n.1
tl
sitruunapippuria
(n.1
tl
suolaa, jos sitruunapippurissa ei ole)
Lisäksi:

Ohje

  1. Laita kalafileiden päälle veitsellä pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja, juustoa ja sitruunapippuria. Kääri rullalle, käytä tarvittaessa apuna cocktailtikkua, jotta rullat pysyvät kiinni. Kypsennä uunivuoassa 200-asteisen uunin keskitasolla 20-30 min kalafileiden paksuudesta riippuen. Voit kypsentää kalat myös pannulla miedolla lämmöllä hauduttaen.

  2. Kuullota kastiketta varten pannulla öljyssä curry ja suikaloitu purjo, lisää vehnäjauhot sekä kookosmaito ja vesi. Anna kiehahtaa ja saostua. Lisää loput aineet ja tarkista maku. Tarjoile kalakääryleet ja kastike juuri keitetyn Myllyn Paras Basmati Riisin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.