Kalakääryleet kookoskastikkeella

Myllyn Paras

Kalafileistä tehtävät kääryleet ovat hiukan juhlavampaa ruokaa, eli voit kokeilla vaikka nyt ja tehdä uudelleen pääsiäisen ajan vieraille. Kalaksi sopii esim. kuha, siika ja puna-ahven, muitakin voi kokeilla. Jotta rullat pysyvät kiinni, coctailtikut auttavat. Kalaa ei saa kypsentää liikaa, jotta siitä ei tule kuivaa. Sitruunaiset aineet, mm. sitruunatuorejuusto sopivat hyvin kalan kanssa. Muista maitopohjaisten kastikkeiden kanssa olla koko ajan hellan äärellä!

4-6:lle
4-6kplkalafileitä
½-1tlkaurinkokuivattua tomaatteja (100-200 g)
50-100gvuohenjuustoa tai sitruunateuorejuustoa
sitrunapippuria
Kastike:
1-2rklöljyä
1tlcurrya (tai tahnaa)
1purjosipuli suikaleina
1-2rklMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
4dlkookosmaitoa
2dlvettä
100gsitruunatuorejuustoa
n.1rklsitruunamehua
n.1tlsitruunapippuria
(n.1tlsuolaa, jos sitruunapippurissa ei ole)
Lisäksi:
keitettyä Myllyn Paras Basmati Riisiä

Valmistusohje

Laita kalafileiden päälle veitsellä pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja, juustoa ja sitruunapippuria. Kääri rullalle, käytä tarvittaessa apuna cocktailtikkua, jotta rullat pysyvät kiinni. Kypsennä uunivuoassa 200-asteisen uunin keskitasolla 20-30 min kalafileiden paksuudesta riippuen. Voit kypsentää kalat myös pannulla miedolla lämmöllä hauduttaen.  Kuullota kastiketta varten pannulla öljyssä curry ja suikaloitu purjo, lisää vehnäjauhot sekä kookosmaito ja vesi. Anna kiehahtaa ja saostua. Lisää loput aineet ja tarkista maku.  Tarjoile kalakääryleet ja kastike juuri keitetyn Myllyn Paras Basmati Riisin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)