Ainekset 16 annosta

1
annos (3 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
100
g
paistonkestävää appelsiinimarmeladia (1 dl)
100
g
vaniljatuorejuustoa (1 dl)
1
muna
raesokeria

Ohje

  1. Valmista ensin 3 dl annos pullataikinaa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli kohonnut taikina isoksi levyksi 40 x 40 cm ja leikkaa se 4 x 4 ruudukoksi eli 16 neliöksi (yksi neliö on aina 10 x 10 cm).

  2. Anna levyneliöiden kohota paksuudeltaan kaksinkertaisiksi leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40‐asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (n. 30 min).

  3. Laita jokaisen neliön keskelle, hieman lähemmäksi toista reunaa, nokare paistonkestävää hilloa ja nokare tuorejuustoa. Käännä neliö taittaen keskeltä kaksinkerroin, paina leikatut reunat kiinni hyvin. Leikkaa leikatulle pitkälle sivulle 4-5 viiltoa, taivuta niin että leikatut osat irtoavat toisistaan kamman piikeiksi. Kohota kammat lämpimässä paikassa.

  4. Voitele munalla, ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä esim. aprikoosi- tai omenamarmeladia appelsiinimarmeladin sijaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.