Amerikkalainen omenapiirakka

Amerikkalainen omenapiirakka
iso piirakkavuoallinen, halkaisija 27-30 cm
Taikina:
5dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
½tlsuolaa
1tlvaniljasokeria
½dlsokeria
175gkylmää voita tai margariinia
1dlkylmää vettä
Väliin:
30gvoita
1tlkanelia
½tlneilikkaa
½tlinkivääriä
½sitruunan mehu (n. 3 rkl)
1kghapokasta omenaa lohkoina, kotimaista 6-8 kpl
tai Granny Smithiä 4-5 kpl
dlfariinisokeria
½dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
Voiteluun:
1muna

Valmistusohje

Tee ensin taikina. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja leikkaa voi pieniksi paloiksi. Murusta seos käsin tai monitoimikoneen kulhossa leikkuuterää käyttäen. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Sulata voi isossa kattilassa, lisää siihen mausteet ja sitruunamehu. Ota kattila pois kuumalta liedeltä. Poista omenista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi mausteseokseen. Sekoita joukkoon sokeri ja jauhot.

Jaa kylmä taikina kahtia, pyöritä palloiksi, paina mataliksi ja kauli ne pyöreiksi, vuokaa hieman isommiksi levyiksi. Levitä toinen levy voidellun ison piirakkavuoan pohjalle.

Levitä täyteseos taikinapohjalle ja laita toinen levy päälle. Voitele munalla. Tee lopuksi pintaan kukan malliin viillot, joista höyry pääsee ulos.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla 40-50 min. Tarjoile täyteläisen vaniljajäätelön kanssa.

Katso myös nopea omenapiirakka muropohjalla ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakan reseptejä.

VINKKI: Voit lisätä täytteeseen rommissa liotettuja rusinoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)