Aasian bolognese

Aasian Bolognese
30 min, josta valmisteluaika 20 min

Pasta bolognese on jokunen vuosi sitten tehdyn tutkimuksen mukaan läntisen maailman suosituinta kotiruokaa. Ei varmasti yllätys kenellekään. Tässä ”bolognesessa” spagetti saa kaverikseen kiistatta tulisen, mutta suunmyötäisen aasialaishenkisen kastikkeen.

 

noin 4:lle
Kastike:
3rkloliiviöljyä
500gsikanautajauhelihaa
6 cm:n pala inkivääriä hienonnettuna
10valkosipulinkynttä ohuina siivuina
3rkltummaa sokeria
2rkltomaattipyreetä
2-4valkosipulinkynttä murskattuna
1pieni kourallinen thai-basilikaa pilkottuna
1dlsambal oelek -chilikastiketta tai vastaavaa
4rklsoijakastiketta
4rklriisietikkaa
5dlkanalientä
300gMyllyn Paras Spagettia
1kevätsipuli pilkottuna
1chili hienonnettuna
2rkltuoretta korianteria

Valmistusohje

  1. Lämmitä öljy pannulla. Ruskista jauheliha kypsäksi.

  2. Lisää inkivääri, valkosipuli ja sokeri. Jatka paistamista pari minuuttia.

  3. Lisää pannulle tomaattipyree ja thai-basilika. Sekoita huolellisesti jauhelihan joukkoon ja lisää chilikastike, soija, riisietikka ja kanaliemi.

  4. Anna hautua lempeällä lämmöllä vähintään puoli tuntia, mieluiten tunnin. Jos kastike näyttää kuivuvan liikaa kasaan, lisää hieman kanalientä tai vettä.

  5. Keitä spagetti suolatussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

  6. Tarjoa spagetti kastikkeen kanssa. Koristele kevätsipulilla, korianterilla ja chilillä.

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)