Kasvissyöjän Bolognesekastike

Kasvissyöjän Bolognesekastike
noin 4:lle
Kastike:
1dlsoijarouhetta
2dllämmitettyä vettä
2-3tlkasviliemipulveria (tai kasviliemikuutio)
1rklsoijakastiketta
1rklöljyä
2sipulia pilkottuna tai 200 g pakastesipulikuutioita
2-4valkosipulinkynttä murskattuna
400gtomaattimurskaa tai tuoreita tomaatteja
1-2rklbasilikaa tai tuoreita yrttejä
3-4tippaa Tabascoa
1tlsuolaa
2dlkermaviiliä, ranskankermaa, smetanaa tai raejuustoa
Lisäksi:
keitettyä Myllyn Paras Spagettia
parmesaanijuustoraastetta

Valmistusohje

Valmista pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Turvota soijarouhetta lämpimässä vedessä, mihin on sekoitettu kasvisliemipulveri ja soijakastike. Kuullota sillä aikaa kattilassa tai pannulla öljyssä sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon turvonnut soijarouhe liemineen, tomaattimurska, basilika (jos on kuivatettu, tuore vasta ihan lopuksi) ja kiehauta. Mausta maun mukaan. Kastikkeen makua sopii pehmentämään jokin kermatuote lopuksi lisättynä kastikkeeseen, myös rasvattomampi raejuusto sopii.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Edelliselle kommentoijalle: resepti ei ole vegaaninen.
Hyvä ohje. Käytin tomaattimurskan sijasta 2 pientä purkkia tomattipyreetä, johon lisäsin vielä pienen lorauksen ketsuppia. Ensimmäistä kertaa tein ja vegaani kämppäkaverinikin kehui hyväksi :)
Aivan loistava ohje, makua voi parannella omaan makuun sopivaksi mausteilla. Smetana sopi erinomaisesti makua pehmentämään.
Itse lisäsin kastikkeeseen ketsuppia (ehkä noin 2-3 rkl), jonka jälkeen kastikkeesta tuli erinomaista. Ketsuppi antaa makeutta, jota tomaatti vaatii, jotta sen maku taittuisi.
Ihan hyvä kasvissyöjän perusresepti - mutta kaipaa ehkä vielä jotain?